Šport > Nogomet
44 ogledov

Valdés brez SP: žalostno slovo od Barçe

victor valdes Profimedias
Victor Valdés je s poškodbo na tekmi s Celto Vigo po vsej verjetnosti neslavno zaključil svojo dolgoletno kariero v Barceloni. Španski čuvaj mreže si je strgal križne vezi desnega kolena in bo z zelenic odsoten približno pol leta.

''Preiskave so potrdile, da si je nogometaš strgal kolenske križne vezi in potrebuje operacijo na desnem kolenu,'' so v izjavi za javnost sporočili iz tabora španskega prvaka.

Valdés je v 21. minuti tekme na Camp Nouu posredoval po prostem strelu gostujočega krilnega nogometaša Fabiána Orellane, ki je meril naravnost v vratarja blaugrane. Tega je žoga nekoliko presenetila, zato mu je ni uspelo ujeti, ampak jo je najprej blokiral, nato pa z obema rokama planil po njej. Valdés je po uspešnem posredovanju urno skočil nazaj na noge, a takoj zatem z grimasami bolečine spet obležal na zelenici. Na pomoč mu je priskočila zdravniška služba in ga odpeljala z igrišča, Valdés pa si je z rokama zakrival obraz, ki ni obetal nič dobrega. V vratih katalonske ekipe ga je zamenjal José Manuel Pinto.

Martino: Barça ne potrebuje izgovorov

Trener Barcelone Gerardo Martino je po zmagi svojih varovancev dejal, da ne bodo kupili novega vratarja, razen če bi se na seznamu poškodovancev znašel še kdo drug. ''Zdaj moramo ostati pogumni,'' je poudaril in dodal, da poškodba prvega vratarja ne bo izgovor za morebitne neuspehe v zaključku sezone, v kateri Barça brani naslov španskega prvaka. ''Barcelona ne potrebuje izgovorov,'' je bil jasen.

victor valdes | Avtor: Profimedias Profimedias


Valdés po koncu sezone zapušča Barcelono, kjer je preživel svojo celotno nogometno kariero. Čeprav so ga vztrajno snubili, naj ostane na Camp Nouu, se Španec ni pustil prepričati in je svoj odhod večkrat potrdil. Še vedno ni jasno, kje bo igral v prihodnji sezoni, prav tako pa se ne ve, kateri klubi spadajo v ožji krog favoritov. S poškodbo se je njegova sezona že končala, za nameček pa ne bo mogel zaigrati na svetovnem prvenstvu v Braziliji, ki se začne 12. junija.

De Gea med prvimi izrekel podporo

Novica o poškodbi vratarja Barcelone se je hitro razširila in med prvimi mu je čim hitrejše okrevanje zaželel kolega David de Gea. ''Nogometašu, ki ga spoštujem in občudujem, pošiljam podporo in moč. Victor Valdés, želim ti hitro okrevanje in kmalu se vidimo na igrišču,'' je na Twitterju zapisal vratar Manchester Uniteda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.