Šport > Nogomet
19 ogledov

Valdés dobil nogo v Manchestru

victor valdes Profimedias
Manchester United bo prodal španskega vratarja Victorja Valdésa, ker ni hotel igrati z rezervno ekipo, je na tiskovni konferenci razkril Louis van Gaal.

Nekdanji vratar Barcelone Victor Valdés po vsega šestih mesecih zapušča Manchester United, je na tiskovni konferenci v Seattlu, kjer se rdeči vragi pripravljajo na začetek nove sezone, potrdil nizozemski strateg Louis van Gaal.

louis van gaal | Avtor: EPA EPA
''Ne sledi naši filozofiji. Nimamo prostora za takšne ljudi. Filozofija se nanaša na igranje nogometa in način, kako ohraniti tekmovalni ritem,'' je povedal trener Uniteda.

''Lani, na primer, ni hotel igrati za rezervno ekipo. To je le en aspekt naše filozofije, a tu so še drugi, ki se nanašajo na to, kako bi moral igrati vratar Manchester Uniteda. Če nisi pripravljen slediti principom naše filozofije, je možna samo ena pot in ta vodi ven,'' je nadaljeval Van Gaal.

Na neposredno vprašanje, ali prodaja španskega čuvaja mreže, je Nizozemec odvrnil: ''Da. Za nas je to veliko razočaranje, saj smo mislili, da bo sledil naši filozofiji. Če ne igraš v prvi ekipi, moraš igrati v drugi ekipi. To velja za vsakega igralca, on pa tega ni hotel,'' je zaključil Van Gaal.

Valdés je januarja z angleškim velikanom podpisal 18-mesečno pogodbo, Van Gaal pa je kmalu zatem dejal, da se mora Španec najprej dokazati med rezervami, preden bo dobil priložnot v prvi ekipi.

Nekdanji vratar Barcelone, ki ga šef ni uvrstil na seznam nogometašev za priprave v ZDA, v gledališču sanj ni uspel izpodriniti Davida de Gee, ki naj bi svojo kariero nadaljeval pri Real Madridu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.