Šport > Nogomet
17 ogledov

Valdés ne sme niti blizu prvi ekipi

victor valdes EPA
Nizozemski strateg je Victorju Valdésu prepovedal udeležbo na treningih v klubski bazi Trafford Training Centre, kadar je tam prisotna prva ekipa Manchester Uniteda.

Louis van Gaal nadaljuje vojno z nekdanjim vratarjem Barcelone, ki se je trenerju zameril, ker ni hotel igrati za rezervno postavo vodilne ekipe angleškega prvenstva. Valdés je bil v poletnem prestopnem roku blizu prestopu k Bešiktašu, vendar se je zalomilo pri usklajevanju osebnih pogojev, zato ga je Man Utd naknadno imenoval v ekipo za letošnjo sezono Premier League.

Umestitev v ekipo, s katero je Španec prejel tudi številko dresa, pa je samo formalnost, ki je zadostila pravilniku angleške lige, medtem ko Van Gaal nima namena sodelovati s španskim reprezentantom.

louis van gaal | Avtor: EPA EPA
O slabih odnosih na relaciji nogometaš/trener priča podatek, da je Van Gaal varovancu prepovedal udeležbo na treningih prve ekipe.

Še več, Valdésa je preprosto odrezal od članske zasedbe, saj treningom ne sme niti prisostvovati. Španec mora trenirati sam, in sicer zjutraj, če ekipa trenira popoldne, oziroma zvečer, če trenerjev urnik predvideva jutranji trening.

Van Gaal slovi kot neizprosen trener - Ángel di Maria je kot enega glavnih razlogov za njegovo selitev v Pariz izpostavil prav metode 64-letnega stratega -, ki ne popušča od svojih zahtev.

Valdés po novem trenira le v družbi mladinskih ekip do 18 oziroma 21 let, pod vodstvom aktualnega trenerja Man Utd pa je odigral pičli dve tekmi.

Van Gaal svoje odločitve ni predstavil na štiri oči, trdi angleški Mirror, temveč je za komunikacijo z Valdésom zadolžil klubske trenerje in uradnike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.