Šport > Nogomet
54 ogledov

Valdés pod nož v Nemčiji, Barça bi tudi podaljšala

Valdes Barcelona Celta Vigo Liga BBVA Španija prvenstvo Reuters
Nesrečni vratar Barcelone Víctor Valdés bo operacijo kolenskih vezi v ponedeljek prestal v nemškem Augsburgu, kjer je dr. Ulrich Boenisch že uspešno operiral Realova nogometaša Samija Khediro in nazadnje tudi Jeséja Rodrígueza.

Víctor Valdés se je v dogovoru s klubom odločil, da bo operacijo poškodovanega kolena opravil v Augsburgu pri dr. Ulrichu Boenischu, ki bo pod nadzorom Barceloninega klubskega zdravnika Ricarda Prune operiral počeni ligament desnega kolena.

O uspešnosti operacije bodo javnost pri klubu obvestili po ponedeljkovem posegu, že zdaj pa je jasno, da je Valdés že končal sezono, izpustiti pa bo moral tudi svetovno prvenstvo v Braziliji, kjer naj bi ga skorajda zagotovo nadomestil David de Gea.

Bartomeu že med polčasom nudil oporo

"Víctorju bomo ponudili, naj ostane," je odločitev Barcelone, da svojemu dolgoletnemu članu ponudi podaljšanje pogodbe, čeprav je že pred časom napovedal, da se bo po koncu sezone poslovil, v četrtkovi oddaji El Partido de las Doce radia Cadena COPE razkril predsednik Josep Maria Bartomeu.

Ta se je baje že med polčasom tekme proti Celti Vigu s častne tribune podal v slačilnico, kjer je nesrečnemu vratarju zatrdil, da mu bodo po njegovi najbrž zadnji tekmi v vrstah Barçe ponudili vse, kar bo potreboval. Pred koncem sezone se je sicer omenjal njegov odhod v AS Monaco in Manchester City.

Sočutje tudi iz vrst rivalov

Športni direktor Andoni Zubizarreta se je včeraj že sestal z Valdésovim zastopnikom Ginésom Carvajalom in mu zatrdil, da ima vratar na mizi podaljšanje pogodbe, če mu te po koncu letošnje sezone zaradi poškodbe ne bo uspelo podpisati z nobenim od zainteresiranih klubov.

"Zelo smo žalostni zaradi Víctorja," je v sicer originalno malce sočnejšem stavku občutke iz slačilnice razkril napadalec Pedro Rodríguez. "Govoril sem z njim. Vsi upamo, da si bo opomogel. Potrebuje podporo z vseh strani."

"V takšnih trenutkih ni niti barv niti ekip, ničesar. Škoda," se je pred barcelonskim derbijem, ki bo na sporedu konec tedna, oglasil Espanyolov čuvaj mreže Kiko Casilla. "Bil je soigralec in je moj prijatelj. Zdaj bo za Barço morda malce težje igrati iz zadnje vrste," je poškodbo Valdésa že malce bolj profesionalno ocenil kapetan belo-modrih in tako kot Valdés katalonski reprezentant Sergio García.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.