Šport > Nogomet
12 ogledov

Valencia korak do Lige prvakov

Roberto Soldado gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava
1/17
Žurnal24 main
Zadnjeuvrščena Almeria je povedla proti Barceloni na Nou Campu, a so Katalonci nato le stopili na plin in na koncu slavili s 3:1. Real na krilih Kakája do 3:0. Valencia dobila derbi za Ligo prvakov.
Barcelonina prednost pred Realom je osem točk. Trener Kataloncev Pep Guardiola že razmišlja o za Real najbolj bolečem udarcu: "Imamo izjemno priložnost, da jim usodni udarec damo na Bernabeu." Naslednji vikend namreč sledi El Clasico. Če zmaga Barça, bi to pomenilo težko ulovljivih 11 točk prednosti. "Če pa slučajno izgubimo, bo razlika le pet točk in prvenstvo bo še povsem odprto. Svoje igralce bom prepričal, da to tekmo moramo zmagati. Po naših izkušnjah Real doma vrši hud pritisk. Tekma med nami ni bila še nikdar mirna." Mala težava za Barcelono, ki ima krajšo klop, je le poškodba Bojana (kolenske vezi), ki bo z zelenic odstoten od šest do osem tednov.

Barcelona se je morala v nasprotju s pričakovanji še kako potruditi za domačo zmago proti zadnji Almerii. Potem ko gledalci v prvem polčasu niso videli zadetkov, so v drugem prvi zadeli gostje. Nou Camp je v 50. minuti utišal Corona, toda slavje gostujočih igralcev je trajalo le tri minute, ko je z natančnim strelom iz najstrožje kazni izenačil Leo Messi. Barcelono je nato v vodstvo v 64. minuti popeljal Thiago Alcanatra, a kljub temu trener Pep Guardiola ni bil miren vse do 92. minute, ko je Messi s svojim že 29. prvenstvenim zadetkom potrdil zmago.

Katalonci so z zmago na vrhu lestvice ohranili prednost osmih točk pred Real Madridom, ki je v prvi tekmi 31. kola Primere Division z gladko zmago s 3:0 na vročem gostovanju pri Athleticu iz Bilbaa ohranil vsaj minimalne možnosti za naslov državnega prvaka. José Mourinho je tokrat na igrišče po dolgem času že od prve minute poslal brazilskega virtuoza Kakája, ki se je Portugalcu za zaupanje oddolžil z dvema zadetkom iz enajstmetrovke. Nekdanji igralec Milana je zadel po enkrat v vsakem polčasu, potem ko je obe najstrožji kazni izsili Angel Di Maria. Zmago je v 70. minuti potrdil Cristiano Ronaldo, ki je tokrat začel na klopi, nato pa po prihodu na zelenico hitro zabil še svoj 28. prvenstveni zadetek v letošnji sezoni. Kraljevi klub je v Baskiji tako potrdil zmago proti Tottenhamu na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov.

Večna rivala med tednom čakata povratni srečanji četrtfinala Lige prvakov, nato pa se bosta naslednji vikend srečala na Bernabeu, kjer ju čaka drugi letošnji prvenstveni El Clasico. Spomnimo, da so prvega na Nou Campu s kar 5:0 dobili igralci Barcelone. Če bosta obe ekipi napredovali tudi v najelitnejšem klubskem tekmovanju, nas 27. aprila in 3. maja čakata še dva dodatna El Clasica. Real in Barca pa se bosta srečala tudi v finalu kraljevega pokala.

Lepotica na Mestalli postala veselica
Tekmo med točkovnima in geografskima sosedoma, Valencio in Villarrealom, so španski komentatorji napovedovali kot eno izmed tekem sezone. Napadalni nogomet obeh ekip pa je funkcioniral samo pri domačem moštvu, saj je bila rumena podmornica na Mestalli povsem nemočna. Že v prvem polčasu je Roberto Soldado z natančnim strelom v daljši kot premagal Diega Lopeza, gostujoči čuvaj mreže pa mu je ubranil še eno veliko priložnost pred koncem polčasa.

Tekma je bila odločena po manj kot 20 minutah nadaljevanja, ko je branilcem za 2:0 najprej pobegnil Juan Mata, novo lepo akcijo po desni pa je za 3:0 zaključil Ever Banega. Obramba rumenih je bila spet izigrana v 73. minuti, ko je Pablo Hernández lepo odložil žogo Mati za neoviranih 4:0, Soldado pa je že v enem naslednjih napadov elegantno zaključil prek Lopeza za petardo. Netopirji imajo zdaj pred Villarrealom na tretjem mestu šest točk prednosti in so v idealnem položaju, da do konca sezone ubranijo uvrstitev, ki jim tudi naslednje leto prinaša avtomatsko igranje v Ligi prvakov.

Lestvica:
1. Barcelona 84 točk
2. Real Madrid 76
3. Valencia 60
4. Villarreal 54
5. Sevilla 46
6. Athletic Bilbao 45
...
18. Hércules 30
19. Málaga 30
20. Almería 26

Špansko prvenstvo, 31. kolo:

Athletic Bilbao : Real Madrid 0:3 (0:1)
Kaká (14, 54/oba 11-m), Ronaldo (70)

Barcelona : Almería 3:1 (0:0)
Messi (53/11-m, 92), Alcantara (64); Corona (50)

Mallorca : Sevilla 2:2 (2:1)
Ienaga (16), Guzman (43); Negredo (31/11-m), Rakitić (68)

Sporting Gijón : Osasuna 1:0 (0:0)
Barral (65)

Hércules : Espanyol 0:0

Racing Santander : Levante 1:1 (1:0)
Nano (32/a.g.); Jorda (90)

Málaga : Deportivo 0:0
RK: Ruiz (45/Deportivo)

Atlético Madrid : Real Sociedad 3:0 (2:0)
Filipe Luis (12), Suarez (45), Agüero (79)

Valencia : Villarreal 5:0 (1:0)
Soldado (14, 75), Mata (56, 73), Banega (62)

Zaragoza : Getafe 2:1 (2:1)
Ponzio (15), Bertolo (35); Casquero (45)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.