Šport > Nogomet
35 ogledov

Valencia zapletla boj za naslov

Valencia CF EPA
V španskem prvenstvu so odigrali zaostalo tekmo 16. kola, na kateri je Valencia premagala madridski Real (2:1).

Valencia, ki je prvenstvo začela katastrofalno, se v zadnjih kolih pobira, to je potrdila tudi z zmago proti vodilni ekipi La Lige.

Madridčani so kljub spodrsljaju ostali na vrhu lestvice, v primerjavi s tekmeci imajo odigrano eno tekmo manj. Valencia se je z novimi tremi točkami utrdila v sredini lestvice.

Za razplet je bil odločilen uvod v srečanje. V peti minuti se je v gostujočem kazenskem prostoru odlično znašel Simone Zaza in iz obrata zatresel mrežo. Le nekaj minut kasneje so "netopirji" izvedli hiter protinapad, efektno ga je zaključil Fabián Orellana.

Real je imel skozi celotno tekmo pobudo in v končnici prvega dela je znižal, potem ko je Cristiano Ronaldo izkoristil natančen predložek Marcela.

V drugem polčasu so gostje vršili pritisk na domača vrata, si ustvarili nekaj lepih priložnosti, toda do izenačenja niso prišli in domačini so se veselili pomembne zmage.

La Liga, zaostala tekma 16. kola:

Valencia - Real Madrid 2:1 (2:1)
Zaza 5., Orellana 9.; C. Ronaldo 44.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.