Šport > Nogomet
44 ogledov

Valter "Borsa" novi idol Tiziana Crudelija

Crudeli Milan Sampdoria Serie A Birsa slavje gol zadetek Youtube
Velikokrat smo že pisali o našem novinarskem idolu Tizianu Crudeliju, tokrat pa smo lahko še posebej ponosni, ker se mu je v studiu "odpeljalo" zaradi gola Slovenca.

Legendarni italijanski komentator Tiziano Crudeli je bil v studiu spet tarča očitkov, da bo AC Milan zmago proti Sampdorii na napol praznem San Siru brez Maria Balotellija in Stephana El Shaarawyja lovil "z rezervami". Crudeli je bil tako prepričan, v svoje rdeče-črne, da je stavil, da bo gol dal slovenski reprezentant Valter Birsa.

"Zadel bo 'Borsa'!" je stavo s kolegom v studiu hitro sklenil Crudeli. In čeprav je priimek Birse izgovarjal bolj podobno italijanski besedi za torbico (borsa, op. a.), se ni zmotil, kmalu po začetku drugega polčasa pa po zaslugi Primorca povsem ponorel.

Birsa lepe besede Allegrija nagradil z golom

Poljubi in objemi so leteli po vsem studiu (Birsa je postal tudi "Bersa"), vseeno pa je moral izkušeni komentator trpeti vse do zadnjih sekund, ko je sodnik končno odpiskal konec tekme in razveselil tudi nekaj sto navijačev pred zaprto južno tribuno, ki so se protestno zbrali kljub kazni zaradi žaljivega navijanja proti Napoliju.

Birsa, sicer še vedno član Sampdoriinega mestnega tekmeca Genoe, je z izvrstnim strelom z roba kazenskega prostora zabil svoj prvenec pri rdeče-črnih in upravičil zaupanje trenerja Massimiliana Allegrija, ki ga je hvalil že pred tekmo na San Siru.

"Mirno lahko igra v majici Milana"

"Kako bi naslovil drugo zmago Milana v prvenstvu? Nikakor," je po obračunu dejal Allegri. "To je bila težka in pomembna tekma, ker smo potrebovali zmago. Končno nismo dobili gola. Dobro smo se branili in pokazali srce. Fantje so opravili odlično delo v težkem obdobju, ko nam primanjkuje igralcev in smo utrujeni. Birsa je dober igralec z dobro tehniko. To se je videlo že proti Napoliju in Bologni. Mirno lahko igra v majici Milana."

Nogometaš iz Šempetra pri Gorici je bil med najbolje ocenjenimi na zelenici (ocena 6,5, najvišjo sedmico je v La Repubblici dobil Nigel de Jong) in kmalu po premiernem golu še enkrat zapretil vratom Sampdorie v veliko boljšem nadaljevanju.

Navijači so rdeče-črne ob odhajanju z zelenice ob polčasu namreč izžvižgali, nato pa stopili za svoje ljubljence, čeprav se je podajalec za gol Birse, Brazilec Robinho, znova uspel "izkazati" z neverjetno nespretnostjo pred vrati, ki bi jih na koncu lahko celo stala treh točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.