Šport > Nogomet
18 ogledov

Van Bommel ogorčen zaradi žvižgov Robbnu

Robben klop Bayern München Nizozemska prijateljska tekma Allianz Arena Euro 2012
1/11
Reuters
Reprezentanci Nizozemske in Poljske sta po koncu klubske sezone kot prvi udeleženki junijskega Eura 2012 odigrali prijateljski tekmi. Nizozemci so na žalujoči Allianz Areni izgubili z Bayernom (2:3), Poljaki pa so v Celovcu s težavo premagali Latvijo (1:0). Tekmo v Münchnu so zaznamovali žvižgi Arjenu Robbnu, osmoljencu finala Lige prvakov.

Vse bi lahko bilo tako drugače, če bi Bayern München po pričakovanjih v soboto premagal Chelsea in na domači Allianz Areni osvojil Ligo prvakov. Praznično vzdušje bi se bržkone preneslo tudi na torkovo prijateljsko tekmo z Nizozemsko, tako pa je napol prazen stadion lahko le sočutno ploskal Bastianu Schweinsteigerju in žvižgal Arjenu Robbnu, največjima osmoljencema sobotnega debakla.

Robben in Schweinsteiger sta tekmo začela na klopi, Bayern pa je povedel po 17 minutah igre, ko je z izjemnim strelom od daleč zadel Toni Kroos. V nekaj več kot desetih minutah so navijači nato videli kar tri gole, saj so Nizozemci v vsega dveh minutah povedli z goloma Klaasa-Jana Huntelaarja in Luciana Narsingha. Za Bayern je tik pred 30. minuto po idealni podaji Ivice Olića, ki je tudi sam zapravil eno izmed enajstmetrovk v finalu, izenačil Nils Petersen.

Najbolj zanimiv trenutek sicer obupno nezanimive tekme se je zgodil v 76. minuti, ko se je za vstop v igro začel pripravljati Robben. Selektor Bert van Marwijk je svojega zvezdnika poslal v igro namesto Heerenveenovega strelca Narsingha, Robbnu pa je avditorij namenil glasne žvižge ob vstopu v igro in ob vsakem stiku z žogo. Šele po nekaj minutah so se zaslišali prvi klici podpore ("Robben, Robben!"), končni rezultat pa je po akciji Francka Ribéryja postavil Mario Gómez.

Bayern brani svojo zvezdo

"Vsi smo ogorčeni, kako so v Münchnu sprejeli Robbna. Na njegovem mestu bi temeljito premislil, ali bi še igral za klub, v katerem ne bi bil spoštovan. To je sramota. Bayern bi lahko bil srečen, da ima igralca, kot je on," je po tekmi dejal nizozemski reprezentant in nekdanji igralec Bayerna Mark Van Bommel. Na prijateljskem obračunu so se od dresa bavarskega velikana poslovili Olić, Daniel Pranjić, Takaši Usami, Rouven Sattelmaier in Breno, ki odhajajo drugam, ter vratar Hans-Jörg Butt, ki se bo upokojil.

"Tako kot ostali igralci, navijači in prijatelji Bayerna, je Arjen Robben globoko razočaran in prizadet zaradi nezasluženega poraza po enajstmetrovkah proti Chelseaju," je kasneje v uradni izjavi zapisal izvršni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge. "Ampak način Bayerna in njegovih navijačev je, da ponudijo roko tistemu, ki je padel in mu pomagajo vstati. Danes zjutraj (v sredo, op. a.) smo prejeli veliko odzivov navijačev , ki se opravičujejo za tiste, ki so žvižgali."

Poljaki neprepričljivi proti Latvijcem

Gostiteljica junijskega Eura, reprezentanca Poljske, je s poznim zadetkom Arturja Sobiecha v Celovcu premagala Latvijo. Pred objavo končnega seznama selektorja Franciszka Smude bodo Poljaki v soboto odigrali še tekmo proti Slovaški. Poljaki bodo 8. junija v Varšavi odprli turnir s tekmo proti Grčiji.

Sobiech je precej slab obračun odločil s strelom z glavo, ko je v 81. minuti izkoristil podajo Kamila Grosickega s strani. Nekaj dobrih poskusov Latvijcev je moral že pred tem zadržati rezervni Arsenalov vratar Lukasz Fabianski, selektor Smuda pa je po tekmi povedal: "Rezultat je na takšni tekmi pomemben manj, kot igra in trud. Razmišljam, kako smo uporabili taktične točke in ni bilo tako, kot sem upal, da bo."

Poljaki so tekmo odigrali brez dortmundskih mušketirjev Lukasza Piszczeka, Jakuba Blaszczykowskega in Roberta Lewandowskega, ki imajo več kot očitno že zagotovljeno vozovnico za Euro.

Prijateljski tekmi:

Poljska : Latvija 1:0 (0:0) 
Sobiech (81)

Bayern München : Nizozemska 3:2 (2:2)
Kroos (17), Petersen (29), Gómez (87); Huntelaar (19), Narsingh (21)

Prvi postavi

Bayern: Butt; Rafinha, Timoščuk, Badstuber, Alaba; Gustavo, Kroos; Pranjić, Müller, Olić; Petersen.

Nizozemska: Vorm; Boulahrouz, Vlaar, Mathijsen, Willems; De Jong, Kuyt, Sneijder, Van der Vaart, Narsingh; Huntelaar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.