Šport > Nogomet
18 ogledov

Van Bommel v solzah iz Milana

Van Bommel Destro Siena AC Milan Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Petintridesetletni nizozemski nogometaš Mark van Bommel je danes sporočil, da bo po koncu sezone zapustil Milan. Zasedba iz lombardijske prestolnice bo poleti dobra prevetrila svoje vrste.

Od milanskega nogometnega velikana so se v zadnjih dneh namreč že poslovili Alessandro Nesta, Filippo Inzaghi in Gennaro Gattuso. "Po koncu sezone bom zapustil Milan. V tem klubu sem preživel poldrugo leto, zato bo moje slovo manj boleče, kot na primer za Gattussa, Nesto ali Inzaghija. Pred prihodom so mi vsi dejali, da je Milan kot družina, kar lahko le potrdim," je v solzah dejal nekdanji igralec PSV Eindhovna, Barcelone in Bayerna Münchna.

Van Bommel je ob tem še izrazil pričakovanje, da se bo letos poleti vrnil v PSV, kjer igra slovenski reprezentančni napadalec Tim Matavž. Po koncu sezone bodo pogodbe potekle še nekaterim dolgoletnim nosilcem igre milanskega kluba, kot so Nizozemec Clarence Seedorf, Italijana Gianluca Zambrotta in Massimo Ambrosini ter Kolumbijec Mario Yepes.

Kaladze z nogometnih igrišč v politiko

Gruzijski nogometaš Kaka Kaladze, nekdanji branilec Milana, je sporočil, da se bo nogometno upokojil in začel politično kariero v domovini. "To bo najpomembnejša tekma mojega življenja, tekma za svobodo in demokracijo v moji državi," je pred novim izzivom dejal 34-letnik.

Kaladze je v tej sezoni igral za Genoo, za katero nastopa slovenski vezist Valter Birsa, pred tem pa je igral še za Dinamo Tbilisi in Dinamo Kijev. Za gruzijsko izbrano vrsto je nastopil 84-krat, za najboljšega gruzijskega nogometaša pa je bil izbran petkrat. Z Milanom je v devetih sezonah osvojil osem naslovov, v gruzijski ligi se je naslova državnega prvaka veselil petkrat, trikrat pa je slavil še v Ukrajini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.