Šport > Nogomet
8 ogledov

Van der Sar poleti končuje kariero

Edwin van der Sar Žurnal24 main
Zdaj je tudi uradno: nekdanji nizozemski reprezentančni vratar in od leta 2005 član Manchester Uniteda Edwin van der Sar bo konec te sezone kopačke obesil na klin in se posvetil družini.

Na klopi Manchester Uniteda na priložnost že dlje časa čaka Tomasz Kuszczak, a so novembra podpisali z Dancem Andersom Lindegaardom, ki naj bi postal pravi Van der Sarjev naslednik.

"Čas je, da se bolj posvetim družini," je ta četrtek dejal 40-letni Edwin van der Sar, ki je v svoji karieri pred Manchester Unitedom branil za Ajax, Juventus in Fulham. K Unitedu je prišel leta 2005, zanje odigral 245 tekem in osvojil tri naslove angleškega prvaka in naslov evropskega prvaka leta 2008, ko je v finalu proti Chelseaju Nicolasu Anelkaju ubranil odločilno enajstmetrovko. Za nizozemsko reprezentanco, od katere se je poslovil leta 2008, je odigral 130 srečanj.

"Težko rečem, kdaj točno sem sprejel odločitev. Upokojitev sem imel v mislih, odkar je Annemarie (njegova žena, ki so jo v bolnišnico sprejeli decembra 2009, op. a.) zadela kap. Pobrala se je in zato sva se odločila, da v Manchestru ostanem še eno leto. A tekom te sezone me je vedno bolj žrlo, ko sem ji govoril 'adijo', kadar sem odhajal na treninge in tekme," je odločitev pojasnil Van der Sar. Starost pri odločitvi ni imela pomena: "Res je, da sem star 40 let, a še vedno čutim nogomet."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.