Šport > Nogomet
41 ogledov

Van Gaal: Man Utd boljši kot lani

louis van gaal manchester united EPA
Louis van Gaal se je po izpadu Manchester Uniteda tolažil z dejstvom, da je angleški nogometni velikan pod njegovim vodstvom zabeležil velik napredek.

Manchester United je v odločilnem krogu skupinskega dela Lige prvakov na gostovanju izgubil proti Wolfsburgu (2:3) in po zmagi PSV, ki je v Eindhovnu z 2:1 odpravil CSKA Moscow, obstal v skupinskem delu najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu.
Louis van Gaal, ki je v 16 mesecih na Old Traffordu za nove okrepitve odštel več kot 200 milijonov funtov, je po tekmi govoril o napredku, ki ga je naredila njegova ekipa.

''V tem trenutku se ne morem braniti, ker smo izpadli iz Lige prvakov. Karkoli rečem, bo narobe. Če pogledamo dejstva, smo se kvalificirali v Ligo prvakov in dosegli boljši rezultat v pokalu. Odigrali smo veliko tekem in v ligi se še vedno nahajamo v zelo dobrem položaju. Dejstvo je, da smo boljši kot lani. To je moj odgovor,''
je povedal nizozemski strateg.

''V Ligi prvakov smo zaključiti in igralci v tem tekmovanju ne bodo več mogli kazati svojih kvalitet. To je največji oder na svetu in tega si ne smeš privoščiti. Počakati moramo na naslednjo sezono. Škoda, a še vedno se imamo za kaj boriti - FA pokal in Premier League. Seveda smo naredili korak nazaj, a sami ste videli, da so mladi igrali zelo dobro,'' je dodal Van Gaal, ki je imel za tekmo z Wolfbusrgom na voljo precej okrnjeno klop, med drugim je manjkal tudi napadalec Wayne Rooney, ki pa v zadnjem času ni bil v najboljši formi.

''Ne strinjam se, da smo imeli lahko skupino,'' se je branil Van Gaal, ki mu je ples kroglic namenil Wolfsburg, PSV in CSKA Moscow. ''Priznati moram, da smo imeli nekaj smole pri sodniških odločitvah. Ko gre na tesno, takšne odločitve odločajo o tem, ali greš naprej ali ne. Bila je nora tekma. Dvakrat smo dobili gol le dve minuti po tem, ko smo ga dosegli. Analizirati moramo, zakaj se je to zgodilo. Ponavadi smo v tem delu igre zelo dobri,'' je zaključil Van Gaal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.