Šport > Nogomet
52 ogledov

Van Gaal podaljšal svoj obstoj

louis van gaal EPA
Louis van Gaal se je z remijem proti Chelseaju obdržal na trenerskem stolčku Manchester Uniteda (0:0). Arsenal je z zmago prevzel vodstvo na ligaški lestvici.

Manchester United je na zadnji tekmi v letu 2015 doma remiziral s Chelseajem. Trener rdečih vragov Louis van Gaal, čigar prihodnost je še naprej pod velikim vprašajem, je po tekmi dejal, da ne namerava odstopiti.

United je z neodločenim izidom na obračunu z aktualnim angleškim prvakom prekinil negativen niz štirih zaporednih porazov v vseh tekmovanjih.

''Navijači so nam ploskali za ta rezultat, tako da ne morem reči, da sem zaskrbljen. V nogometu se nikoli ne ve, vednar zaupam v igralce in odbor. Ali bom dostopil? Nasprotno. Ko igralci prikažejo takšno igro pod velikim pritiskom, ni razloga, da bi odstopil. Morda si mediji to želijo, vendar tega ne bom storil. Ni gre za to, ali bom ostal, temveč za to, ali bom izpolnil svoj del dogovora,'' je povedal Van Gaal.

Londonski Arsenal je z goloma Gabriela Pauliste in Mesuta Özila premagal AFC Bournemouth (2:0) in se zavihtel na prvo mesto ligaške lestvice. Odločitev o tem, kdo bo novo leto preživel na vrhu, bo dala torkova tekma med Leicester Cityjem in Manchester Cityjem.

Premier League, 19. krog:

Crystal Palace : Swansea City 0:0 (0:0)
Everton : Stoke City 3:4 (1:2)
Norwich City : Aston Villa 2:0 (1:0)
Watford : Tottenham 1:2 (1:1)
West Bromwich Albion : Newcastle United 1:0 (0:0)
Arsenal : AFC Bournemouth 2:0 (1:0)
Manchester United : Chelsea 0:0 (0:0)
West Ham United : Southampton 2:1 (0:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.