Šport > Nogomet
41 ogledov

Van Gaal se boji Moujeve usode

jose mourinho louis van gaal EPA
Louis van Gaal se zaveda, da ga čaka enaka usoda kot njegovega nekdanjega pomočnika Joséja Mourinha, če Manchester United ne začel dosegati boljših rezultatov.

Nizozemski strateg je priznal, da se njegova zgodba na klopi angleškega prvoligaša počasi končuje, če se rezultatska krivulja ne bo začela vzpenjati. Kandidat za njegov stolček naj bi bil odstavljeni trener angleškega prvaka José Mourinho.

jose mourinho louis van gaal | Avtor: EPA EPA
Manchester United ni dosegel zmage na zadnjih šestih tekmah, po porazu proti Norwich Cityju (1:2) pa se je pritisk na Van Gaala še okrepil.

''Če bomo še naprej izgubljali, se bo tudi moja pot končala,'' je povedal nekdanji trener Barcelone in Bayern Müchna.

''Potrebujemo rezultate. Moramo zmagati, tega se zavedam. Zavedajo se tudi igralci in osebje. Vsi vemo, da so v primeru slabih rezultatov najbolj ranljivi trenerji. Tega se zaveda tudi José,'' je dodal Van Gaal.

''Kaj lahko rečem? Presenetilo me je, tega nisem pričakoval. On je fantastičen trener z referencami, kakršnih nima nihče v nogometnem svetu, a kljub temu obstaja možnost, da te odpustijo,'' je povedal Van Gaal, ki se boji neslavnega konca bogate kariere.

''Svoje kariere ne bi rad končal tako, da me klub odpusti. Če bi bilo to moje slovo, bi bil zelo razočaran. Zaradi časti sem pod večjim pritiskom kot zaradi medijev in navijačev,'' je zaključil 64-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.