Šport > Nogomet
23 ogledov

Van Gaal se ne obremenjuje z Guardiolo

Van Gaal QPR Manchester United EPA
Trener Manchester Uniteda je zatrdil, da ni zaskrbljen, ker naj bi Pep Guardiola v prihodnji sezoni vodil mestnega tekmeca Manchester City.

Louis van Gaal se je na tiskovni konferenci pred tekmo pokala FA s Sheffield Unitedom dotaknil govoric o prihodnosti Pepa Guardiole, ki po koncu letošnje sezone zapušča Bayern München. Katalonski strateg naj bi kariero nadaljeval v Manchestru, kar pa trenerju rdečih vragov ne povzroča nobenih preglavic.

van gaal guardiola | Avtor: EPA EPA
''Ni še potrjeno, da bo naslednje leto treniral v Premier League. Jaz sem pri koncu svoje kariere, tako da me ne zanima preveč. Zanima me le, kako bom skrbel za Manchester United. Po koncu letošnje sezone me čaka še ena. Ko sem prišel, sem povedal, kakšni so moji cilji. Ti se niso spremenili. Pred dvema letoma sem rekel, da bo Guardiola prišel v Anglijo. Ne čudi me, tudi trener si mora postaviti cilje. Želi si izkusiti angleško kulturo. Ne verjamem, da bo vplivalo na njegov klub. Vsak trener ima pravico, da oznani svoj odhod,'' je povedal Van Gaal.

Nizozemski strateg je nekaj besed namenil tudi Adnanu Januzaju, ki se je vrnil na Old Trafford, potem ko je od lanskega avgusta igral na posoji v Dortmundu.

''Podobna zgodba kot v primeru Willa Keana. Prosijo nas za drugo priložnost in Manchester United poskrbi za svoje igralce. Verjamem v talent Adnana Januzaja. Prav tako sem rekel, da bo v Dortmundu težko igral. Na žalost sem imel prav. Dokazati se mora v rezervni ekipi, še prej pa moramo preveriti, če smo uredili vso birokracijo. Pripravljen je na igro, tako da bo lahko pokazal svoje kvalitete,'' je dejal trener Uniteda.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.