Šport > Nogomet
52 ogledov

Van Persie od nedelje član Fenerbahčeja

Van Persie Manchester United Wigan Athletic Community Shield superpokal Reuters
Robin van Persie bo podpisal štiriletno pogodbo, Unitedu pa bo Fenerbahče za Nizozemca plačal nekaj manj kot pet milijonov evrov.

Predsednik Fenerbahčeja Aziz Yildrim je potrdil, da bo Robin van Persie od nedelje dalje novi igralec Fenerja. Napadalec Manchester Uniteda se tako leto dni pred iztekom pogodbo seli z Old Trafforda. ''Robin van Persie prihaja v nedeljo prihaja v Istanbul,'' je sporočil Yildrim.

Nizozemski reprezentant bo podpisal štiriletno pogodbo in se bo po le treh letih na Old Traffordu poslovil od angleških zelenic. Turški velikah bo za 31-letnega Nizozemca odštel le nekaj manj kot pet milijonov.

Bivši nogometaš Arsenala, pri katerem je preživel osme let, je po prestopu k Rdečim vragom osvojil tako želen ligaški naslov. Skozi celotno kariero ga spremljajo poškodbe in tudi v zadnjih dveh sezonah se pri Manchestru ni najbolj naigral.

Novica, četudi pričakovana, je razžalostila številne navijače rdečih vragov, še posebej štiriletnega Louisa Diamonda, ki zaradi odhoda svojega najljubšega nogometaša ni mogel zdrževati solz.

''Morda izgleda kruto, a nisem si mogel pomagati, da ne bi segel po telefonu. Z ženo komaj čakava, da mu čez deset let pokaževa posnetek, da se bomo lahko skupaj smejali,'' je za Manchester Evening News povedal dečkov oče Sam Diamond.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.