Šport > Nogomet
9 ogledov

Van Persie odrešenik Arsenala

Walcott Van Persie Arsenal
1/9
Reuters
Veliki derbi angleškega prvenstva med Liverpoolom in Manchester Unitedom se je na Anfieldu pred očmi LeBrona Jamesa končal brez zmagovalca (1:1). Manchester City je izkoristil poraz mestnih tekmecev in se prek Aston Ville končno prebil pred mestne sosede na prvo mesto lestvice. Na zadnji sobotni tekmi je Chelsea premagal Everton (3:1). V nedeljo je Arsenal po zaslugi Robina van Persieja z 2:1 ugnal Sunderland.

Londonski Arsenal je po zaslugi kapetana Robina van Persieja na svojem Emirates Stadiumu proti Sunderlandu (2:1) prišel do tretje letošnje zmage. Zasedba Arsena Wengerja se je z novimi tremi točkami prebila na deseto mesto na lestvici.

Topničarji so odlično začeli srežanje, ko je že v 29 sekundi po podaji Tomaša Rosickega prvič zadel nizozemski reprezentant. Domači so po ekspresnem vodstvu začeli narekovati ritem srečanja, a poti do drugega zadetka niso našli. Svoje priložnosti so imeli tudi nogometaši Sunderlanda, ki so do izenačanje prišli v 31. minuti po odlično izvedenem prostem strelu nekdanjega člana Arsenala Sebastiana Larssona. Topničarji so po izenačenju še bolj pritisnili na gostujoča vrata, pritisk pa se jim je obrestoval šele v samem zaključku srečanja. V 83. minuti je stvari v svoje roke vzel van Persie in z natančno izvedenim prostim strelom svoji ekipi prinesel še kako pomembno zmago.

Super gol Super Maria, City zdaj sam na vrhu

Manchester City je končno dobil tako željeni vrh lestvice, potem ko so sinjemodri Roberta Mancinija na domačem stadionu Etihad izkoristili remi mestnih tekmecev Manchestra Uniteda na derbiju proti Liverpoolu. Problematičnega Cárlosa Téveza po pričakovanjih ni bilo v ekipi domačih, Mancini pa si je lahko privoščil na klopi pustiti tudi igralca kot sta Edin Džeko in Samir Nasri. Bosanski in francoski reprezentant sta se med tednom udarila v Parizu, medtem ko je Mario Balotelli kamp Italije zapustil že pred petkovo tekmo proti Srbiji. Spočiti "Super Mario" je v prvem polčasu zabil že svoj četrti gol na zadnjih štirih tekmah za City, ko je po kotu spretno reagiral in s škarjicami poslal žogo pod prečko Shayja Givena. Kmalu po začetku drugega polčasa sta zabila še Adam Johnson in Vincent Kompany, zadnji žebelj v krsto Ville pa je zabil njen nekdanji nogometaš James Milner. Izvrstna reklama za mestni derbi, ki bo po tekmah v Ligi prvakov na sporedu v nedeljo na Old Traffordu. Poslastica.

Liverpool padel čez zrno Grahka

Liverpool in Manchester United sta se na prepolnem Anfieldu in pred očmi enega najboljših košarkarjev na svetu LeBrona Jamesa, ki je pred kratkim postal manjšinski lastnik redsov, razšla brez zmagovalca (1:1). Redse je v vodstvo s prostega strela popeljal kapetan Steven Gerrard, rdeče vrage pa je pred porazom proti gorečim tekmecem rešil revzervist Javier Hernández.

Alex Ferguson je obračun proti Liverpoolu začel brez Wayna Rooneyja, Nanija in Hernándeza v prvi postavi, kar je vsekakor bilo manjše presenečenje. Sicer pa so srečanje bolje začeli domači, ki so imeli rahlo pobudo. Še najlepšo priložnost v prvem polčasu je imel Luis Suárez, ki je v 34. minuti streljal preveč po sredini vrat, da bi ugnal Davida de Geo. Nogometaši obeh ekip so bili še bolj aktivni v drugem polčasu, ko so gledalci tudi videli oba zadetka. Sprva je v 68. minuti na veliko veselje Anfielda zadel povratnik po poškodbi kapetan Steven Gerrard, ki je žogo poslal skozi živi zid, potem ko se je umaknil Ryan Giggs. Ferguson je po zaostanku v igro le poslal Rooneyja, Nanija in Hernándeza, kar se je izkazalo za odlično potezo. "Chicharito" (grahek, op. a.) je namreč v 81. minuti po podaji iz kota s strelom z glavo premagal Pepeja Reino in poskrbel za delitev točk.

Tekma na Anfieldu je imela še poseben draž, saj je United v lanski sezoni osvojil težko pričakovani 19. naslov prvaka in presegel rekord Redsov. Še več – za Fergusona je angleški derbi večji tudi od španskega El Clásica. "Saj poznate razliko – Barcelona je en konec države, Madrid drugi. Navijači ne hodijo na gostovanja. Edina tekma, ki se lahko meri z Man. United – Liverpool je Rangers – Celtic. To je bila zame vedno tekma sezone v Angliji in mislim, da to tudi ostaja. Nikoli se ne bo spremenilo. Oba kluba potrebujeta drug drugega. Zgodovini klubov bi morali spoštovati navijači obeh ekip," je pred tekmo dejal Ferguson.

Angleška liga, 8. kolo:

Liverpool : Manchester United 1:1 (0:0)
Gerrard (68); Hernández (81)

Manchester City : Aston Villa 4:1 (1:0)
Balotelli (28), Johnson (47), Kompany (52), Milner (71); Warnock (64)

Norwich City : Swansea City 3:1 (2:1)
Pilkington (1, 64), Martin (10); Graham (12)

Queens Park Rangers : Blackburn Rovers 1:1 (1:1)
Helguson (16); Samba (24)

Stoke City : Fulham 2:0 (0:0)
Walters (80), Delap (87)

Wigan Athletic : Bolton Wanderers 1:3 (1:2)
Diame (40); Caldwell (4/a.g.), N'Gog (45), Eagles (90)
K. Davies (Bolton) je v 73. minuti zapravil enajstmetrovko.

Chelsea : Everton 3:1 (1:0)
Sturridge (31), Terry (45), Ramires (61); Vellios (81)

West Bromwich Albion : Wolverhampton Wanderers 2:0 (1:0)
Brunt (8), Odemwingie (76)

Arsenal : Sunderland 2:1 (1:1)
Van Persie (1, 82); Larsson (31)

Newcastle United : Tottenham Hotspur 2:2 (0:1)
Ba (48), Ameobi (86); Van der Vaart (40/11-m), Defoe (68)
Vučkića (Newcastle) ni bilo v ekipi.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 19:52 15.oktober 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.