Šport > Nogomet
30 ogledov

Varane "doktoriral", Barça zapravila priložnost

Varane Pique Fabregas Khedira Puyol Pinto Real Madrid Barcelona pokal Copa del R EPA
Prvi "El Clásico" leta 2013 se je končal z neodločenim izidom. Enkrat za spremembo sta Cristiano Ronaldo in Lionel Messi na večnem obračunu med Real Madridom in Barcelono ostala v senci soigralcev. Mediji so si enotni - Raphaël Varane je "doktoriral" z golom in izvrstno predstavo, Barcelona pa je lahko z remijem bolj nezadovoljna kot Real.

"Rezultat bi lahko bil višji v našo korist. Na derbiju se lahko zgodi vse. Igrali smo zelo dobro, kot tudi oni. Zdaj moramo spet misliti na prvenstvo. Dosegli smo dober rezultat pred povratno tekmo pred našimi navijači," je po obračunu na Santiagu Bernabéu razmišljal eden od obeh strelcev Cesc Fàbregas.

Na prvem "El Clásicu" leta 2013 sta se večna rivala Real Madrid in Barcelona razšla z neodločenim izidom, ki pred povratno tekmo konec februarja na Camp Nouu pušča odprte še vse možnosti.

"Ne vem, če se je Real izboljšal. Ko igrajo z nami, so vedno motivirani. Derbiji so vedno napeti. V prvih minutah smo bili preveč daleč od žoge, malo smo sodelovali, ampak potem smo se dobro upirali," je še dodal Fàbregas.

Varane: "Tekma, ki se je bom spominjal za vedno"

Madridski mediji so si enotni - MARCA piše o tem, da je Raphaël Varane, ki je v zadnjih desetih minutah zabil edini gol Reala, skozi celotno srečanje pa z nekaj izjemnimi posredovanji praktično sam držal zadnjo vrsto kraljevega kluba, "doktoriral" na največji tekmi na svetu.

"To je tekma, ki se je bom spominjal za vedno. Neverjetno je bilo zabiti gol tukaj, to so sanje, da mi je uspelo z 19 leti," je po tekmi dejal obetavni francoski branilec. "Zadovoljen sem s svojo predstavo in predstavo ekipe. Zdaj moram le tako nadaljevati. Mourinho mi ni rekel nič posebnega, le da naj dam svoj maksimum, po tekmi pa so mi soigralci čestitali. Še vedno mi ni povsem jasno, kaj mi je uspelo. S tem golom se še vedno lahko uvrstimo naprej."

To je realna razlika med ekipama

Namesto trenerja Reala Joséja Mourinha je po tekmi v Madridu spet govoril Aitor Karanka. Baskovski pomočnik Portugalca je pohvalil Varana ("Bolje ne bi mogel igrati") o debiju Diega Lópeza, ki je igral namesto še pred časom "nezamenljivega" Antonia Adána, pa je povedal, da je to odločitev trenerja.

"Bile so priložnosti na obeh straneh in za ljudi, ki so prišli gledat tekmo, je 1:1 prenizek rezultat. Smo zelo izenačeni, ampak v prvenstvu smo veliko grešili. Realna razlika med nami se vidi, ko se pomerimo med seboj. Je precej majhna," je ocenil Karanka.

"To je bila navdušujoča predstava cele ekipe, ker je veliko igralcev igralo na drugačnih pozicijah. Imeli bomo veliko časa za pripravo na povratno tekmo, ampak ekipa je bila zares izvrstna."

Roura: "Remi na Bernabéu vedno dober"

Zadovoljen je bil tudi Barcelonin nadomestni trener Jordi Roura, čeprav podobno kot katalonski mediji ne povsem, saj je v zraku ostal občutek, da bi Barcelona z dvorišča večnih rivalov lahko odnesla več. Roura je bil prek SMS-sporočil povezan s trenerjem Titom Vilanovo, ki iz New Yorka ni uspel sestaviti sporočila za zmago.

"Ne bi rekel, da je 1:1 za nas kazen. Naučili smo se, da je remi na Bernabéu vedno dober rezultat. Za nas je to dober rezultat, a ni nič odločenega. Mi bomo na povratni tekmi šli na zmago, saj smo to storili že na prvi," je povedal Roura.

"Že sem rekel, da so te tekme najtežje, saj odločajo majhne podrobnosti. Rekli smo tudi že, da se bo o finalistu odločalo na povratni tekmi. V prvih minutah smo imeli težave, ampak potem se mi zdi, da smo imeli tekmo pod nadzorom, kolikor jo pač lahko imaš proti Madridu. Pričakovali smo, da nas bodo bolj pritiskali zgoraj v prvih minutah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.