Šport > Nogomet
18 ogledov

Varese zabil gol: kdo ga je videl?

Livorno Varese sneg sneženje gol Serie B Italija Youtube
Hudo sneženje, ki je v torek zajelo Apeninski polotok, je botrovalo k odpovedi prvoligaške tekme med Parmo in Juventusom. V drugi ligi so bili bolj trdoživi, saj sta Livorno in Varese igrala kljub pravemu snežnemu viharju. Zadnjega zadetka gledalci sploh niso mogli videti.

Bela žoga, sneg, gol, ki ga nihče ne vidi ... Spomini nam nehote odjadrajo v prejšnje stoletje, ko je Miran Pavlin v zasneženem Kijevu popeljal slovensko nogometno reprezentanco na njeno prvo veliko tekmovanje. Več kot desetletje kasneje sta vajo iz ukrajinske prestolnice ponovila Livorno in Varese, tudi tokrat pa je imel prste vmes slovenski nogometaš, saj je celo tekmo za goste odigral Jasmin Kurtić.

Kljub hudemu sneženju sta kluba odigrala ligaško tekmo Serie B, ki jo je v zadnjih minutah zajel pravi snežni vihar. Bele(!) žoge se v 83. minuti, ko je Magnus Troest za Varese zabil gol za zmago s 3:1, sploh ne vidi, a to gostov verjetno ni niti najmanj motilo. Njihove nasprotnike morda malce bolj, da o gledalcih sploh ne govorimo.

Komentarjev 1
  • JackD 18:28 01.februar 2012.

    Huh, malce čudno, da so tole tekmo odigrali kljub takemu vremenu. Sicer pa bi ekipa, ki je izgubila, brez težav zahtevala ponovitev tekme. Pravila FIFE namreč pravijo, da mora biti žoga dobro vidna, se pravi v snegu oranžne ali rdeče barve.