Šport > Nogomet
13 ogledov

Varnost prioriteta na Euru 2016

Jacques Lambert EPA
Prireditelji Eura 2016 v Franciji pričakujejo milijon tujih navijačev. Tekme bodo v desetih francoskih mestih, tudi v Parizu. Jacques Lambert je priznal, da bodo varnosti namenili posebno pozornost.

Vodja organizacijskega odbora evropskega prvenstva 2016 v Franciji Jacques Lambert je v soboto po petkovih terorističnih napadih v Parizu za francosko tiskovno agencijo AFP dejal, da bo varnost glavni premislek pred Eurom.

"Trenutno nimamo podatkov, da bo Euro tarča napadalcev. Že mesece vemo, da je nevarnost v Franciji. Teroristične grožnje smo obravnavali že, ko smo pripravljali kandidaturo. Z januarskimi napadi na Charlie Hebdo je tveganje postalo še večje. Ampak to nič ne spremeni. Moramo sodelovati z notranjim ministrstvom, oceniti raven tveganj in preventivne ukrepe," je dejal Lambert.

"Moja glavna skrb je, da zagotovimo maksimalno raven varnosti. Če to pomeni manj 'prijazne' ukrepe, potem naj bo tako. Kar je pomembno meni, je, da gredo ljudje domov varni in zdravi,'' je dodal predsednik odbora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.