Šport > Nogomet
7 ogledov

Vastić med rekorderje

Ivica Vastić je z zadetkom iz enajstmetrovke tik ob koncu srečanja na noge sprav Žurnal24 main
Avstrijski reprezentant Ivica Vastić se je z zadetkom v 93. minuti srečanja s Poljsko v zgodovino evropskih nogometnih prvenstev zapisal kot najstarejši strelec.

Novi avstrijski nacionalni junak Ivica Vastić, ki je naše severne sosede z zadeto enajstmetrovko v 93. minuti tekme s Poljsko še obdržal "med živimi" vsaj do zadnjega kroga predtekmovanja, je z naskokom najstarejši strelec na dosedanjih evropskih prvenstvih. Naturalizirani hrvaški Avstrijec je bil na sinočnjem dvoboju star natanko 38 let in 257 dni. Doslej je bil rekorder Portugalec Nene, ki je leta 1984 na tekmi z Romunijo zadel pri 34 letih in 213 dneh starosti.

Vraževerni Švedi
Čeprav je po predstavah v prvem kolu Španija izrazit favorit v sobotnem dvoboju s Švedsko, pa so Skandinavci prepričani, da se bo tekma iztekla v njihov prid. Razlog za takšno samozavest je zgodovinsko vraževerje: časnik Aftonbladet je svoje bralce seznanil z ugodnim razpletom obeh dosedanjih tekem, ki so jih Švedi igrali 14. junija. Leta 1992 je Švedska kot gostiteljica z 1:0 premagala (sicer poznejše prvake) Dance, pred štirimi leti pa so vikingi Bolgariji na ta dan nasuli kar pet golov, dobili pa nobenega. Za nameček so vsi štirje strelci s te tekme, Fredrik Ljungberg, Henrik Larsson (dosegel je dva gola), Zlatan Ibrahimović in Marcus Allbäck še vedno v postavi modro-rumenih.


David Villa bo napadal s povitim prstom. © Reuters

 

Casillas kot Simpson

David Villa , trikratni strelec za Španijo na tekmi prvega kola z Rusi, ima po manjši poškodbi v dneh pred drugim krogom lepo obvezan prst. V španskem taboru pa imajo še eno posebnost, povezano s prsti: njihov vratar Iker Casillas ima namreč rokavico, na kateri so samo štirje prsti namesto petih. "Saj sem kot Simpsoni," se je pošalil Casillas in pri tem mislil na štiriprste junake znane risane nanizanke. A pri španskem vratarju ne gre za kakšno hujšo poškodbo; na SP pred dvema letoma so mu naredili posebno rokavico z dvojnim prstom, ker je imel po zlomu prstanca ta prst obvezan skupaj s sredincem. Rokavica z nenavadnim dvojnim prstom mu je postala všeč in jo je obdržal tudi zdaj, ko je zaradi zdravstvenih razlogov ne potrebuje več.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.