Šport > Nogomet
11 ogledov

Vatikan: Pranje denarja v Realu?

Real je za Kakaja in Cristiana Ronalda odštel rekordne zneske za prestop. Žurnal24 main
V Vatikanu so se ostro odzvali na milijonsko zapravljanje denarja za nakupe okrepitev nogometnega kluba Reala iz Madrida. Ugibajo celo ali kriminalci klub uporabljajo za pranje denarja.

Vatikanski časnik Osservatore Romano, uradno glasilo Svetega sedeža, je pod peresom urednika-kolumnista Gaetana Vallinija ostro napadel nogometni klub Real iz Madrida. Tarča urednikovih kritik je bil predsednik Reala Florentino Perez, ki je kljub globalni ekonomski krizi, v letošnjem prestopnem roku za okrepitve namenil astronomskih 215 milijonov evrov. "Nekdo bi se moral vprašati ali so milijonske vsote denarja, ki jih gospod Perez vlaga v času ekonomske in finančne krize ekonomsko upravičene in tržno sprejemljive," je v svoji kolumni zapisal Vallini. "Tveganje strmo vzpenjajoče se spirale na trgu transferjev je nevarnost za bankrot, saj bi lahko Real kmalu zapadel v velike dolgove. Ob vsem tem se je logično vprašati ali je to pot po kateri bo Real pristal v rokah kriminala in bi lahko preko njega prali umazani denar," se še sprašuje urednik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.