Šport > Nogomet
12 ogledov

Večni derbi z navijači zagotovljen

Kljub slabemu točkovnemu izkupičku je novi stadion v Stožicah privabil zavidljiv Žurnal24 main
Sredin večni derbi med Olimpijo in Mariborom bo oplemeniten tudi z navijači. Varnostne pogoje bo zagotovil organizator, torej Olimpija, kar bo stalo okrog 30 tisoč evrov.

NK Olimpija bo namesto kletk zagotovila ograje za organizirane navijače. Zaradi tako imenovanih tampon con bo kapaciteta stadiona nekoliko zmanjšana, predvidoma na 14 tisoč mest. Pričakovati je sicer okrog 800 mariborskih navijačev, 400 naj bi jih pripotovalo z vijoličastim vlakom. Stroški  varnostnih ukrepov (ograje in varnostna služba) bodo znesli približno 30 tisoč evrov in jih bo kril klub, ki pa mu je pomoč pri tem že obljubila Mestna občina Ljubljana. Vstopnice za tekmo (sreda, 18:00) so tako spet v prodaji.

"Z upravno enoto in policijo smo dosegli dogovor, da bodo postavljene ograje za navijaški skupini že pred prihodom na športni objekt, prav tako na štadionu. Klub bo v celoti zagotovil varnost. Naša želja je, da bi vsi gledalci predvsem uživali v nogometni predstavi, ne pa bili izpostavljeni morebitnim izgredom," je med drugim dejal Velepič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.