Šport > Nogomet
40 ogledov

Vedel je, da se bo zapisal v zgodovino

zlatan ibrahimović EPA
Švedski napadalec Zlatan Ibrahimović je pred prihodom v francosko prestolnico vedel, da se bo zapisal v zgodovino Paris Saint-Germaina.

Zlatan Ibrahimović je pred tremi leti zapustil AC Milan in se pridružil francoskemu prvaku, s katerim ima pogodbo sklenjeno do konca letošnje sezone.

Čeprav ga športni mediji povezujejo s selitvijo k drugim evropskim velikanom, pa 34-letni napadalec vztraja, da se v Parizu zelo dobro počuti.

Najboljši strelec v zgodovini francoskega velikana je dosegel 123 golov v 147 tekmah in samo v letu 2015 v žep pospravil kar štiri lovorike. V pogovoru za uradno spletno stran je priznal, da se je takšnega scenarija nadejal še pred uradnim prestopom k pariškemu klubu. ''Počutim se dobro. Občutek imam, da imam veliko odgovornost. Preden sem prišel, sem vedel, da me čaka velik izziv, saj si je klub želel odmevnih rezultatov. Na začetku je bil to projekt, da zgradimo ekipo, ki bo PSG ponesla na vrh. Vesel sem, da sem bil tu od začetka. Zdaj, ko je vse utečeno, se je lahko pridružiti in dodati svoje,'' je povedal Ibrahimović.

''Ko sem prišel iz Milana, je bil to povsem drugačen svet. Bil sem eden prvih, ki je ekipi pomagal na vrh, in vedel sem, da se bom s tem klubom zapisal v zgodovino. Ko se bom poslovil od nogometa, se bom lahko naslonil nazaj in dejal, da sem bil del tega projekta. To me zelo veseli,'' je dodal napadalec.

Ibrahimović se lahko pohvali z ligaškimi lovorikami v Italiji, Španiji, Franciji in na Nizozemskem, manjka pa mu zmaga v najmočnejšem nogometnem tekmovanju v Evropi - Ligi prvakov. V osmini finala letošnje sezone se bo njegova ekipa pomerila s Chelseajem.

''Še vedno imam možnost, da jo osvojim. Imam dobro ekipo in zmaga v Ligi prvakov je zagotovo eden od mojih ciljev. A tudi če mi ne bo uspelo, sem imel dobro kariero, zato sem zadovoljen. Igral sem za velike klube z velikimi igralci in lahko sem osvajal lovorike. Bomo videli, kaj se bo zgodilo letos, a v vsakem primeru bom zadovoljen s tem, kar sem dosegel,'' je zatrdil 34-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.