Šport > Nogomet
14 ogledov

''Vedli so se, kot da Birsa ne spada k nam''

massimiliano allegri valter birsa EPA
Trener AC Milana Massimiliano Allegri je po zmagi proti Celticu (3:0) dejal, da rossoneri niso igrali bolje kot na nekaterih tekmah domačega ligaškega prvenstva.

AC Milan je s prepričljivo zmago v petem krogu Lige prvakov proti Celticu (3:0) nekoliko popravil bled vtis, ki ga je pusti v italijanski Serie A. ''To je bil lep večer in fantje so si zaslužili zmago, še posebej v prvem polčasu, ko smo odigrali kar nekaj dobrih podaj. Z žogo, ki je poplesavala v kazenskem prostoru, smo tvegali, da se znajdemo v zaostanku,'' je povedal Allegri in dodal: ''Milan je v Glasgowu zadnjič zmagal leta 1969, zato je prepričljiva zmaga proti težki ekipi zelo impresivna.''

Vidno vlogo pri zmagi italijanske ekipe je odigral tudi slovenski reprezentant Valter Birsa, ki je asistiral pri prvem zadetku Kakája.

''Sreča je temeljna sestavina športa''

''Na smeh mi gre, saj po porazu ljudje pravijo, da je ekipa katastrofalna. Smo ista ekipa, kot smo bili pred mesecem dni. To je še vedno dober kolektiv s svojimi prednostmi in slabostmi. Ko smo povedli 1:0, je imel Celtic lepo priložnost za izenačenje, nato pa smo mi zabili še drugič. Če pogledate vse priložnosti, ki smo jih imeli proti Genoi, bi tudi tisto tekmo morali dobiti s 3:0, ne pa 1:1. To je nogomet. Včasih je sreča na tvoji strani, včasih ne. Sreča je temeljna sestavina športa,'' je dodal Allegri.

''Birsa je nadarjen fant, ki trdo dela''

Birsa in Kaká sta služila kot dobra podpora Mariu Balotelliju, ki je v 60. minuti zabil za končnih 3:0. ''To je sistem, ki smo ga uporabljali v lanski sezoni, čeprav je Stephan El Shaarawy igral bolj zunaj. Balotelli je dobro prepoznal prave trenutke in se vračal nazaj na sredino. Če imaš na boku nogometaša, ki dobro izvaja kote, je to velika prednost. Nekateri so se vedli, kot da Birsa ne spada k Milanu, vendar je zelo nadarjen fant, ki trdo dela, in izkazal se je za zelo uporabnega,'' je slovenskega nogometaša pohvalil Allegri.

AC Milan si po petih tekmah še ni zagotovil preboja v osmino finala Lige prvakov, v zadnjem krogu pa ga čaka obračun z Ajaxom. Rossonerom za napredovanje zadostujeta zmaga ali remi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.