Šport > Nogomet
1 ogledov

Velenje čaka na prvake, zmaji jutri v Kopru

Bagarić Milec Olimpija Ljubljana Maribor Celje Arena Petrol superpokal SPS/nkolimpija.si
Pred popravnim izpitom v Evropi, kjer Maribor v sredo proti malteški Birkirkari čaka še kar nekaj dela na povratni tekmi, bodo aktualni državni prvaki danes gostovali v Velenju.

"Od vrnitve z Malte je Birkirkara umaknjena z dnevnega reda. Gremo po vrsti, misli so le pri naslednji tekmi in za nas je to Rudar," je za uradno spletno stran Maribora (www.nkmaribor.com) dejal trener Ante Čačić.

Vijoličasti proti malteškim anonimnežem v torek niso navdušili, pred sredino tekmo v Ljudskem vrtu pa lahko vse dvome o dobri pripravljenosti ovržejo že v soboto v Velenju, kjer jih pričakuje nabrušeni Rudar.

Da bi se odzvali tudi gledalci

Velenjčani so sezono odprli izvrstno in na prvi tekmi v Stožicah premagali favorizirano Olimpijo Ljubljano, a se trener Jernej Javornik pred prihodom "najboljše ekipe v Sloveniji" ne slepi. Za klubsko spletno stran (www.nkrudar.com) je k številčni podpori pozval tudi navijače.

"Po uvodnem krogu sem seveda zadovoljen. Uspešno smo prebili led, toda to je le ena od 36-ih tekem v sezoni," je povedal Javornik.e vedno smo v fazi, ko lovimo pravo formo. Kar se tiče Maribora je jasno, da je to najboljša ekipa v Sloveniji in bo v soboto v vlogi izrazitega favorita. Mi bomo poskušali storiti vse, da prikažemo dobro igro in posledično pridemo do ugodnega rezultata. Želim si, da bi se tudi naši gledalci odzvali v velikem številu in nam v soboto dali dodatne vzpodbude."

Krka in Zavrč prvič doma

Njegov kolega Čačić je napovedal nekaj sprememb v primerjavi z ekipo, ki je začela tekmo pri Birkirkari, glede na to, da pri Mariboru ni poškodovanih niti kaznovanih, pa bo imel hrvaški strateg veliko izbire.

Drugo kolo bodo s prvo ligaško tekmo sezone odprli Domžalčani, ki zaradi evropske tekme niso odigrali otvoritvenega obračuna s Celjem. Ob Kamniško Bistrico prihaja Triglav. Novi prvoligaš Krka bo po vzpodbudni predstavi na debiju med elito prvič igral domačo tekmo proti Gorici, Celjani pa odhajajo na noge Zavrču, ki se je prejšnji teden izkazal proti Mariboru.

Olimpija bo še polna vtisov po izvrstni evropski predstavi proti Žilini na edini nedeljski tekmi gostovala v Kopru, kjer je v predzadnjem kolu lanske sezone prekinila 26-letno zmagovalno sušo. Zmaji bodo skušali po presenetljivem porazu na otvoritvi prvenstva na svoj račun vpisati prve ligaške točke.

Prva liga Telekom Slovenije, 2. kolo:

Ob 17.30:
Domžale − Triglav

Ob 18.00:
Krka − Gorica

Ob 19.00:
Rudar Velenje − Maribor

Ob 20.00:
Zavrč − Celje

Nedelja ob 18.00:
Luka Koper − Olimpija Ljubljana

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.