Šport > Nogomet
16 ogledov

Velenjski posel stoletja

Edin Junuzović bo kariero nadaljeval v Rusiji. Žurnal24 main
Najboljši strelec slovenskega nogometnega prvenstva Edin Junuzović bo pozimi najverjetneje zapustil Rudar iz Velenja. Prestop bo najvišji v zgodovini kluba in eden večjih nasploh.
 

Celjanov ni prepričal

Edin Junuzović se je v Sloveniji prvič znašel pred letom dni, ko na pripravah ni prepričal tedanjega trenerja Celja, Pavla Pinnija. Kasneje ga je pot preko drugoligaša iz Krškega zanesla k Rudarju iz Velenja.

Najboljši strelec slovenskega nogometnega prvenstva Edin Junuzović bo pozimi najverjetneje zapustil Šaleško dolino. Za 22-letnega Hrvata se je zagrelo četrtouvrščeno moštvo ruskega prvenstva Amkar iz Perma , zanj pa se resno zanima tudi ena od ekip nemške Bundeslige . Celoten transfer naj bi bil vreden kar 1,2 milijona evrov, kar je vsaj dvajsetkrat več od dosedanjega velenjskega rekorda. Junuzović ima z Rudarjem podpisano pogodbo do leta 2010, po 13 zadetkih v jesenskem delu prvenstva pa ponudbe na naslov njegovega kluba kar dežujejo. V Velenju gre med vrsticami razbrati, da so se z odhodom prvega zvezdnika že sprijaznili.

Edin Junuzović se jim bo kmalu pridružil. © Sportnet

 
 
 

V Rusiji bi sicer lahko zaslužil več, vendar pa je Bundesliga neprimerno večji izziv.

Edin Junuzović

 
Rudar: Konkretne ponudbe še ni
Pri Rudarju so potrdili, da za “Junuza” vlada veliko zanimanja, vendar konkretne ponudbe še niso prejeli. "Zanj zahtevamo kar veliko denarja, vendar konkretne številke zaradi poslovne skrivnosti ne želimo razkriti," je povedal športni direktor kluba Miran Jalušič . Prodaja nogometaša, ki je še pred dvema letoma nastopal na Pagu , bi zagotovila mirno eksistenco kluba za vsaj nekaj let. "S takšnim poslom v Velenju še nismo imeli opravka. Ne morem reči, da njegova prodaja ne bi bila ključnega pomena za prihodnost kluba. Denar bi vložili predvsem v mlajše selekcije, nekaj pa bi ga seveda namenili tudi nakupu njegove zamenjave," še dodaja Jalušič .


Bo Junuzović tresel mreže v nemški Bundesligi? © IFP

 
Nemčija mu bolj diši
Glavni akter zgodbe, Edin Junuzović , pravi, da o zanimanju ruskega Amkarja ne ve nič. Vse posle ureja njegov zastopnik, njegova nadaljnja usoda pa bo znana najkasneje do konca tedna. "Konkretnih imen klubov zares ne poznam. Vse bo znano do konca tega tedna, ko bom izvedel, kaj imamo na mizi," pravi Junuzović in dodaja, da bi sam kariero raje nadaljeval v Nemčiji . "V Rusiji bi sicer lahko zaslužil več, vendar pa je Bundesliga neprimerno večji izziv." Zanimanje za hrvaškega napadalca so potrdili tudi v ruskem klubu, čeprav se uradna pogajanja še niso pričela. "Edin Junuzović je zanimiv za naš klub, vendar pa konkretnih pogovorov na te temo še nismo opravili," so nam sporočili iz vrst ruskega kluba. Napadalec iz Reke se je pred meseci znašel na seznamu želja ljubljanskega Interblocka , kjer ga je strokovno vodstvo kluba videlo v “sanjskem” napadalnem tandemu z rojakom Dariem Zahoro . Po odličnem jesenskem delu sezone je Junuzović postal predrag in tudi predober za ljubljanski klub. "Junuzović je postal prevelik kaliber za moštvo kot je Interblock," je povedal nogometašev zastopnik Nusret Jašari .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.