Šport > Nogomet
8 ogledov

Veličastna zmaga Tottenhama

Robbie Keane (Tottenham) se je s soigralci veselil zmage nad Arsenalom in uvrsti Žurnal24 main
Na povratnem polfinalnem srečanju angleškega ligaškega pokala je Tottenham z 5:1 premagal Arsenal in se uvrstil v finale, kjer se bo pomeril s Chelseajem ali Evertonom, ki igrata v sredo.
 

Angleški ligaški pokal, polfinale

Tottenham : Arsenal 5:1 (skupno 6:2)
Everton : Chelsea sreda 20.00 (prva tekma 1:2)

Tottenham je z zmago 5:1 na povratnem polfinalnem srečanju angleškega ligaškega pokala prvič po devetih letih (po 21 medsebojnih obračunih) premagal mestega tekmeca Arsenal . S skupnim rezultatom 6:2 so se uvrstili v finale, kjer se bodo pomerili z boljšim iz drugega polfinalnega dvoboja med Chelseajem in Evertonom (povratna tekma bo v sredo, prvo so z 2:1 dobili Londončani). Na White Hart Laneu so v sredo zvečer Hotspuri povedli že v tretji minuti, ko je zadel Jermain Jenas . V 27 minuti so vodili že z 2:0, avtogol je po prostem strelu Jenasa dosegel Nicklas Bendtner . Tri minute zatem je prečko zadel Dmitar Berbatov .

William Gallas (Arsenal) je White Hart Lane zapustil s sklonjeno glavo. © Reuters

 
Navijači Tottenhama so si oddahnili šele v tretji minuti drugega polčasa, ko je na 3:0 povišal Robbie Keane . Ti dve moštvi sta se v ligaškem pokalu srečali že lani, ko je Arsenal uspel nadoknaditi zaostanek dveh golov. Sredi drugega polčasa je bil tretji vratar Arsenala Poljak Lukasz Fabianski premagan še četrtič, zadel je Aaron Lennon . Emmanuel Adebayor , ki je v igro vstopil v drugem polčasu, je v 70. minuti znižal na 1:4, a Arsenalove možnosti za preobrat so ostale takorekoč nične. V sodnikovem podaljšku je usodo Topničarjev zapečatil s petim Tottenhamovim golom na tekmi Steed Malbranque .

"Dolgo sem že v tem klubu, dolgo smo čakali na uvrstitev v finale,“ je ob veličastni zmagi dejal kapetan Robbie Keane: "Zavedano se kaj to pomeni našim navijačem, zato je ta zmaga še toliko bolj vredna tudi za nas igralce.“ "Danes je šlo vse narobe in res mi je žal za naše mlade igralce, ki so morali loviti zaostanek,“ razočaranja ni skrival trener Arsenala Arsene Wenger , a je ostal prepričan, da je storil prav, ko je ponudil možnost igranja nekaterim rezervistom: "Menin, da sta Premier League in Liga prvakov naši glavni tekmovanji.“ Arsenal si v Premier ligi z Manchester Unitedom deli prvo mesto, Tottenham je šele 11.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.