Šport > Nogomet
5582 ogledov

Velik škandal: od soigralcev si je izposojal denar, ki ga nikoli ni vrnil

Rasmus Nicolaisen Profimedia
Velik škandal v francoski ligi. Nogometaš tamkajšnjega prvoligaša Toulousa si je izposojal denar od soigralcev, tega pa ni nikoli vrnil, poroča ugledni časnik L'Equipe. V garderobi je nastal razdor, posredovati je moral sam predsednik kluba.

Danski nogometaš Rasmus Nicolaisen si je po poročanju omenjenega časnika izposodil denar od najmanj šestih nogometašev v skupnem znesku okoli 100.000 evrov. A tega denarja soigralcem ni nikoli vrnil? Čemu bi si nogometaš, ki ima v prvi francoski ligi zelo spodobno plačo, sploh izposojal denar? Zapravljal naj bi ga za spletne igre, kockanje, stave podobno. 

Ker soigralcem ni vrnil denarja, je v garderobi med igralci nastal razdor, nekateri nogometaši so celo zagrozili, da ne bodo igrali, če se stanje z Nicolaisenom ne uredi. Trener je Danca izločil iz ekipe, o vsem skupaj so igralci in trenerski štab obvestili tudi predsednika kluba Damiena Comollija, ki se je odločil, da bo Dancu izplačal plačo vnaprej, da bi ta končno vrnil denar soigralcem. 

Danec se sicer ni prvič znašel v takšnih težavah, ko je bil še član Portsmoutha, ga je tamkajšnja zveza kaznovala, ker je vplačal 53 stavnih listkov.

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 09:21 19.maj 2023.

    Hudo pomembna informacija za nas in seveda velik škandal... Pa se nabirajo kliki, a ne?