Šport > Nogomet
4721 ogledov

Velik škandal v španski reprezentanci

Amanda Sampedro Epa
Na Pirenejskem polotoku je nezadovoljstvo rezultiralo v ostrem sporu.

 Iz španske nogometne zveze (RFEF) so sporočili, da je 15 nogometašic odstopilo od reprezentance zaradi nestrinjanja z delom selektorja in vpliva na njihovo "čustveno stanje in zdravje". Jorge Vilda bo ostal na mestu glavnega trenerja, pogodbo ima do leta 2024, čeprav je del ženske reprezentance želel njegov odstop, poročajo tuje tiskovne agencije.

Predsednik španske zveze Luis Rubiales selektorja še ni razrešil dela, čeprav je v začetku septembra že pozval k njegovi odstavitvi.

Iz zveze dodajajo, da je 15 igralk preko elektronske pošte na zvezo naslovilo enako sporočilo o odstopu, saj ne želijo igrati pod vodstvom Vilde. Vilda (na spodnji fotografiji) si je s Španijo sicer že zagotovil nastop na naslednjem svetovnem prvenstvu.

Jorge Vilda | Avtor: Epa Epa

Zveza je na odstop igralk, katerih imen ni razkrila, odgovorila tako, da omenjenih ne bodo več vpoklicali v reprezentanco, dokler nogometašice "ne bodo spoznale svojih napak in zmot".

"Španska zveza ne bo dovolila, da bi igralke postavljale pod vprašaj kontinuiteto reprezentančnega trenerja in njegovega štaba, saj sprejemanje teh odločitev ni v njihovi pristojnosti," so pri RFEF zapisali v izjavi za javnost.

"V skladu z veljavno špansko zakonodajo je neudeležba na reprezentančnem zboru zelo resen prekršek in se lahko kaznuje z diskvalifikacijo od dveh do petih let," so še dodali pri zvezi.

V začetku septembra se je za en teden zavlekel tudi začetek španske ženske nogometne lige, saj so zaradi stavke sodnikov preložili prvo kolo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.