Šport > Nogomet
129 ogledov

Velik udarec za Belgijo: Courtois izpušča EP

Thibaut Courtois Epa Thibaut Courtois.
Velik udarec za belgijsko reprezentanco: izkušeni belgijski vratar Thibaut Courtois ne bo nastopil na EP v Nemčiji.

Belgijski reprezentančni vratar Thibaut Courtois se bo po rehabilitaciji levega kolena na nogometna igrišča predvidoma vrnil konec maja prihodnje leto, v pogovoru za belgijsko medijsko hišo Sporza pa je dejal, da ne bo nastopil na evropskem prvenstvu, ki se bo v Nemčiji začelo 14. junija.

31-letni belgijski vratar si je strgal sprednjo križno vez v levem kolenu na avgustovskem treningu madridskega Reala.

"Če bo rehabilitacija potekala po načrtih, potem bom maja lahko odigral eno tekmo, kar pa ne bo dovolj, da bom stoodstotno pripravljen pričakal začetek evropskega prvenstva," je za omenjeni časnik dejal Courtois.

Isti vir je navedel tudi spor Courtoisa s selektorjem belgijske izbrane vrste Domenicom Tedescom pred junijsko kvalifikacijsko tekmo proti Estoniji. Tedaj ga je nemški strokovnjak italijanskih korenin spregledal kot nadomestnega kapetana, njegovo mesto med vratnicama pa sta na tekmi v Estoniji, ki se je končala z zmago Belgije s 3:0, zasedla Matz Sels in Thomas Kaminski.

"Pred omenjeno junijsko tekmo sem izkusil pomanjkanje spoštovanja. Privržencem belgijske izbrane vrste in reprezentančnim soigralcem sem se opravičil za svoje dejanje, s Tedescom pa se bova pogovorila in zadeve razčistila kot dva odrasla človeka," je v zvezi s tem dejal Courtois.

Belgija se bo na EP v Nemčiji v skupinskem delu pomerila z Romunijo in Slovaško, tretji tekmec pa bo znan po tekmah kvalifikacijske skupine B, v kateri nastopajo BiH, Ukrajina, Izrael in Islandija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.