Šport > Nogomet
2928 ogledov

Velik udarec za Guardiolo, zapušča ga pomemben član šampionske ekipe

Ilkay Gündogan Profimedia
Nemški nogometni reprezentant Ilkay Gündogan se po poročanju španskih in britanskih medijev iz vrst angleškega prvaka Manchester Cityja kot prost igralec seli k španskemu prvaku Barceloni. Dogovorjene so še zadnje podrobnosti prestopa 32-letnega nogometaša, je na Twitterju zapisal eden od poznavalcev prestopnih rokov, Fabrizio Romano.

Kapetan Manchester Cityja Ilkay Gündogan je s španskimi prvaki podpisal dveletno pogodbo do junija 2025 z možnostjo še za leto dni, pa piše Mundo Deportivo. Nemški reprezentant je v Münchnu najprej opravil obvezni zdravniški pregled, nato pa na Bavarskem podpisal pogodbo, piše več medijev.

Pri Cityju so poskušali zadržati 32-letnega vezista in mu ponudili enoletno podaljšanje z dodatnim letom kot opcijo, vendar je bila ponudba Barcelone bolj mamljiva, so zapisali pri BBC in Sky Sports.

"Xavi (trener katalonskega kluba, op. p.) ga je večkrat poklical," je na začetku tedna potrdil trener Cityja Pep Guardiola.

Gündogan je z Manchester Cityjem minulo sezono osvojil trojno krono, saj je zmagal v ligi prvakov, domačem prvenstvu in pokalu. Skupno je v sedmih letih s Cityjem enkrat osvojil ligo prvakov, petkrat je bil prvak in dvakrat osvojil pokal. Pogodba v Manchestru bi mu potekla konec meseca.

Kot nadomestilo za njegov vse bolj verjeten odhod je Manchester City v sredo objavil dogovor s Chelseajem za prestop hrvaškega vezista Matea Kovačića za ocenjeno vsoto 35 milijonov evrov.

Komentarjev 1
  • marialorca 17:54 22.junij 2023.

    Guardiola bo zaradi tega zapustil klop Citya, saj je to zanj zares grozno in nezaslišano. Verjetno bo moral poiskati pomoč psihologa. :-( :-( :-(