Šport > Nogomet
28 ogledov

Velika zasluga gre Cristianu Ronaldu

martinus rui costa Youtube
Sedemnajstletni Martunis, ki je pred več kot desetimi leti preživel uničujoč cunami v Indoneziji, je podpisal pogodbo s portugalsko nogometno ekipo Sporting Lisbon.

Zgodba Martunisa je žalostna pripoved s srečnim koncem. Danes 17-letni Indonezijec je leta 2004 preživel cunami, ki je zahteval 230.000 življenj v 14 državah, med drugimi sta življenje izgubili tudi njegova mati in dve sestri.

martunis ronaldo | Avtor: EPA EPA
Martunis, ki je bil v času nesreče star sedem let in ni znal plavati, se je oprijel divana, ko ga je val ponesel globoko v ocean in ga naplavil nazaj na močvirnato območje, kjer je s pomočjo naplavljene hrane preživel naslednjih 18 dni. ''Ni me bilo strah, saj sem hotel ostati živ, da bi se lahko ponovno srečal z družino in postal nogometaš,'' je takrat dejal Martunis, oblečen v dres nekdanjega portugalskega reprezentanta Ruija Coste.

Neverjetna zgodba o preživetju je požela ogromno mednarodne pozornosti in vzbudila zanimanje portugalskih nogometašev, še posebej Cristiana Ronalda. Takrat zvezdnik Manchester Uniteda je zbiral denarna sredstva in pomagal financirati obnovno Martunisove rojstne hiše, nekaj mesecev kasneje pa je malčka skupaj z njegovim očetom povabil na Portugalsko, kjer sta se imela priložnost srečati z največjimi domačimi nogometnimi zvezdniki. Ronaldo in Martunis sta se v naslednjih letih večkrat sestala, nazadnje leta 2013.

S podpisom za portugalski Sporting Lisbon se je mlademu nogometašu izpolnila želja, da bi nekoč postal profesionalni igralec, tako kot njegov veliki junak Ronaldo. Martunis se bo v portugalski prestolnici kalil v ekipi do 19 let.

martunis portugalska reprezentanca | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 1