Šport > Nogomet
171 ogledov

Veliki klub v rekordnih rdečih številkah

AC Milan Profimedia
Težavam italijanskega nogometnega velikana AC Milana ni videti konca.

AC Milanu ne gre ne na igrišču ne izven njega, to je pokazala tudi finančna bilanca kluba, ki je z leta v leto slabša. V minuli sezoni se je izguba povečala za 16 odstotkov in je znašala 146 milijonov evrov, 20 milijonov več kot na koncu sezone 2017/18. In to kljub temu, da je klub dobil 3,5 milijona evrov več za televizijske pravice, za te je prejel 113,8 milijona evrov.

Slabši rezultati, Milan je lansko sezono italijanskega končal na petem mestu, letos pa je po štirih porazih v sedmih tekmah šele 13., povzročili upad zanimanja za ogled njegovih tekem. Prihodki od prodanih vstopnic so se zmanjšali za 1,2 milijona evrov, kar za 6,7 milijona evrov pa so manjši prihodki kluba od sponzorjev. Pri tem veliko vlogo igra tudi kazen evropske zveze, ki je zaradi kršenja finančnega "fair playa" moštvo kaznovala s prepovedjo igranja v evropski ligi.

Zmanjšali so se tudi prihodki od prodaje igralcev, da klub sploh še normalno deluje je zaslužen investicijski sklad Eliott, ki je julija 2018 AC Milan kupil od kitajskega poslovneža Li Yonghonga. Do letošnjega septembra je po poročanju televizije Sky Sport sklad v klub vložil že 325 milijonov evrov.

Da so izgube še večje, je kriv tudi 1,2 milijardi evrov vreden skupni projekt z mestnim tekmecem Interjem. Milanska kluba sta se namreč odločila za obnovo stadiona San Siro in njegove okolice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.