Šport > Nogomet
20 ogledov

Veliki Nemec nad malega: kapetan nahrulil Özila

Mertesacker Özil Manchester City Arsenal Premier League Anglija liga prvenstvo Reševalni pas/Twitter
Neverjetne prizore so lahko spremljali gledalci po koncu tekme na stadionu Etihad, ko je Arsenalov kapetan Per Mertesacker resno začel žugati soigralcu in rojaku Mesutu Özilu.

Angleški tabloidi imajo po porazu Arsenala proti Manchester Cityju "field day", kot radi rečejo na Otoku. Ne toliko zaradi uživanja ob debaklu topničarjev, temveč zaradi dogodka, ki je še dodatno pokvaril sobotno popoldne privržencem vodilne ekipe Premier League.

Po zadnjem sodnikovem žvižgu je namreč kapetan Per Mertesacker jezno žugal svojemu rojaku in enemu najboljših prijateljev Mesutu Özilu, bojda zaradi tega, ker je želel zelenico zapustiti brez aplavza gostujočim navijačem.

Özil bi se lahko še kaj naučil o spoštovanju

"Seveda si želimo zmagovati, nocoj pa smo zelo žalostni. Izgubili smo veliko tekmo in vemo, da je naša sezona odvisna od zmag na velikih tekmah. Nemci bodo to že rešili med seboj, ne dvomite v to," je strasti po tekmi miril trener Arsène Wenger, ki se mora po drugem zaporednem porazu (Arsenal je v Ligi prvakov napredoval s porazom proti Napoliju) ubadati z novimi težavami.

Mertesacker je med slavjem Cityjevih navijačev po zadnjem sodnikovem žvižgu jezno pritekel do Özila, ki ga po eni najslabših tekem po prihodu v London ni imel za mar. Prerekanje naj bi se nadaljevalo vse do odhoda v tunel.

Že prišlo opravičilo

"Özil bi se očitno še lahko naučil stvar ali dve od klubskega kapetana, ki ga je javno nahrulil na stadionu Etihad," so zapisali kolegi pri Mirrorju. "V Arsenalovem taboru bi se lahko obetali napeti dnevi. Topničarje zdaj čaka Chelsea, tekme proti Arsenalu pa ni izgubila še nobena ekipa pod vodstvom Joséja Mourinha."

Özil se je za dogodek opravičil kmalu po tekmi, ko se je na njegovem profilu na Facebooku pojavilo naslednje sporočilo:

"Opravičujem se, da se po koncu tekme nisem zahvalil navijačem! Do mene ste bili izjemni in vem, da ste prepotovali dolgo pot in zapravili denar, da ste nas prišli podpirat. Bil sem razočaran zaradi rezultata in vem, da bi moral iti do vas, da bi vam rekel 'hvala', ker vem, da je to velika tradicija Arsenala če zmaga, izgubi ali remizira."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.