Šport > Nogomet
16 ogledov

Veliki povratek Vedada Ibiševića

Ibišević je po več kot desetih mesecih spet zadel v nemški Bundesligi. Veliko ol Žurnal24 main
Za bosanskim reprezentantom Vedadom Ibiševićem je dolga pot okrevanja po težki poškodbi kolena. Zaradi nje je izpustil drugi del lanske sezone, zdaj pa spet zabija.

Ko je glavni sodnik 22. novembra odpiskal konec tekme v Kölnu, je Vedad Ibišević s Hoffenheimom zapuščal igrišče kot prvi strelec prvenstva in prvi strelec vodilnega moštva lige. Samo proti kozličkom je zadel dvakrat in v svojo statistiko vpisal še 17. in 18. gol v sezoni. Nato se je na pripravljalni tekmi hudo poškodoval in izpustil celotno nadaljevanje sezone, v kateri so predstave novinca v ligi močno padle. Povratek po poškodbi v letošnji sezoni (vsaj strelsko) ni šel po načrtih, saj je njegova strelska statistika na šestih ligaških tekmah ostala prazna. Do sedaj - Ibišević je na domači tekmi proti Herthi eksplodiral in zabil hat-trick že v prvih 21 minutah! Povratek, ki so ga številčni privrženci simpatične ekipe iz majhne vasice težko pričakovali, da ne govorimo številnih navijačev "bosanskih diamantov" v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo ... Do konca tekme sta se mu z goli pridružila še Carlos Eduardo in Chinedu Ogbuke za končnih 5:1. Berlinčani po katastrofalnem začetku nove sezone ostajajo na zadnjem mestu.

"Moja ekipa je vroča, kot posoda za cvrtje,"
je pred 134. rurskim derbijem zatrjeval trener domačih rumeno-črnih Jürgen Klopp. Morda so res bili vroči, a tudi ob pomoči ene najglasnejših in najštevilčnejših (80.000) publik na svetu, Borussia Dortmund ni mogla zlomiti odpora Schalkeja, ki se domov v bližnji Gelsenkirchen vrača z veliko zmago (1:0). Po lanskem letu remijev (3:3, 1:1) je bil čas za jubilejno deseto zmago modrih v zadnjih desetih letih, tako da je "04" še dodatno povečal tudi zgodovinsko večjo uspešnost od osovraženih sosedov. Zagotovljeno pivo v vsaki pivnici v Gelsenkirchnu bo za nekaj dni dobil edini strelec srečanja Jeferson Farfan.

Po navideznem prebujenju Kölna v nemškem pokalu so se kozlički vrnili k starim navadam in znova izgubili. Tokrat je bil usoden vodilni klub Nemčije, Bayer iz Leverkusna (0:1). Tudi Mišo Brečko (cela tekma) in Milivoje Novaković (zadnjih 12 minut) nista bila dovolj za že res dolgo pričakovano zmago, ki bi Köln dvignila iz "rdeče cone". Zlatko Dedić je zmago Bochuma v Nürnbergu presedel na klopi za rezervne nogometaše, njegov klub pa je z drugo letošnjo zmago skočil na 13. mesto. Wolfsburg po slabem začetku sezone nadaljuje v slogu iz lanskega leta - ko zadevata bosanska reprezentanta Zvjezdan Misimović in Edin Džeko kot po pravilu zmagajo. In tako je bilo tudi tokrat, s 4:2 pa je padel Hannover.

Tekma dneva je bila (takoj za derbijem v Porurju) na sporedu v Hamburgu, kamor je prišel s tremi zaporednimi zmagami podprti Bayern. Gol Mladena Petrića v zadnji četrtini tekme je Hamburžane izstrelil na vrh lestvice, medtem ko so Bavarci znova padli na šesto mesto. Eno izmed odločilnih potez na tekmi je izvedel prav eden izmed njihovih bivših nogometašev - Brazilec Ze Roberto, ki igra kot prerojen, je podal za gol hrvaškega napadalca in "dvignil streho" razprodane HSV-Arene.


Nemška liga, 6. kolo:

1. FC Köln : Bayer Leverkusen 0:1 (0:0)
Rolfes (82)
RK: Maniche (86)
Brečko je igral celo tekmo, Novaković (oba Köln) pa od 78. minute.

Nürnberg : Bochum 0:1 (0:1)
Klimowicz (7)
Dedić (Bochum) je ostal na klopi za rezervne nogometaše.

Borussia Dortmund : Schalke 0:1 (0:1)
Farfan (30)

Eintracht Frankfurt : Stuttgart 0:3 (0:2)
Schieber (17, 31), Hitzlsperger (54)
RK: Russ (33)

Werder Bremen : Mainz 3:0 (1:0)
Hunt (38), Pizarro (71, 82)

Wolfsburg : Hannover 4:2 (2:1)
Misimović (8), Gentner (45), Hasebe (48), Džeko (62); Balitsch (28), Madlung (51/a.g.)

Hamburger SV : Bayern München 1:0 (0:0)
Petrić (73)

Freiburg : Borussia Mönchengladbach 3:0 (0:0)
Idrissou (54), Absessadki (72), Schuster (79)

Hoffenheim : Hertha BSC 5:1 (3:0)
Ibišević (1, 4, 21), Edu (58), Eduardo (63/11-m); Raffael (45)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.