Šport > Nogomet
22 ogledov

Veliko je Ronaldov, eden je Ronaldinho

Ronaldinho Atletico Mineiro Arsenal Sarandi pokal Copa Libertadores Reuters
Enkrat čarovnik, vedno čarovnik. Magični dotik kljub 33 letom še ni zapustil Ronaldinha, ki jesen svoje kariere preživlja v domovini, kjer navijači še vedno upajo, da ga bo selektor Luiz Felipe Scolari uvrstil v ekipo za domače svetovno prvenstvo. Ronaldinho si ne dela slabe reklame - tokrat je zabil fantastičen gol v pokalu Libertadores.

Ronaldinho je tako na najlepši možni način proslavil vnovični vpoklic v brazilsko reprezentanco, saj je pred kratkim dobil poziv selektorja Luiza Felipeja Scolarija za prijateljsko tekmo z Bolivijo, kjer bo Scolari preizkusil le nogometaše, ki igrajo v domovini.

Brazilski čarodej in nekdanji član Paris Saint-Germaina, Barcelone ter AC Milana je blestel na tekmi pokala Libertadores proti argentinskemu Arsenalu de Sarandiju, ki ga je njegovo moštvo odpravilo s 5:2 in se uvrstilo v osmino finala.

Ronaldinho je v drugem polčasu zabil enega izmed golov sezone, ko je v kazenskem prostoru z delikatnim strelom tik ob bližnji vratnici premagal gostujočega vratarja in zadel za 4:1. Tako se je spet potrdil stari angleški pregovor - forma je začasna, "klasa" je večna.

Nasilje po koncu tekme

Zmago še vedno nepremaganega Atlética je pokvarilo nasilno posredovanje brazilske policije, ki se je po koncu tekme pomerila kar z nogometaši gostujočega moštva. Argentinci so še jezni po porazu, po zaslugi katerega se je na njihov račun v nadaljnje tekmovanje uvrstil São Paulo, obkrožili sodniško ekipo.

Brazilski policisti, ki so znani po svojem velikokrat (pre)hitrem vdoru na zelenico, so proti Argentincem uporabili silo, vanje so uperili tudi strelno orožje, čeprav jim je načelnik policije v zvezni državi Minas Gerais kasneje stopil v bran in dejal, da so se gostje obnašali "kriminalno" in bi jih lahko tudi aretirali.

Nori prizori s konca tekme v Belo Horizonteju:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.