Šport > Nogomet
14 ogledov

Velikonja od vrtnic k vijolicam

Velikonja naj bi poslej igral za Maribor, ki pa ga zapušča Volaš. (Foto: Fotosi) Žurnal24 main
Mladi napadalec Etien Velikonja naj bi bil tik pred prestopom iz Gorice v Maribor. Vsi vpeleteni so za zdaj brez komentarja. Ob tem naj bi iz Maribora odšla Dalibor Volaš (v tujino) in Vito Plut (v Gorico).
Mesto v napadu za Velikonjo se bo sprostilo, če bo prvi strelec Maribora, Dalibor Volaš, res odšel v tujino. Kot piše Ekipa, naj bi bil tik pred podpisom pogodbe s Šerifom iz Tiraspola.

"Teh zapisov v medijih za zdaj ne bom komentiral," je na naše poizvedovanje o prestopu Etiena Velikonje, ki je enkrat že zaigral tudi za člansko izbrano vrsto, dejal športni direktor vijoličastih Zlatko Zahovič. Na naše vprašanje, ali torej prestopa ne bo, je legendarni Zaho odvrnil: "Dejal sem le, da nimam komentarja."

Vse že dogovorjeno?
Velikonja, ki se včeraj ni odzival na naše klice, je bil sicer tarča Mariborčanov že v poletnem prestopu, a takrat dogovora ni bilo. Tokrat naj bi bila vsa reč že dogovorjena, včeraj zvečer naj bi na pogodbah manjkali le še podpisi vseh vpletenih. Goriški športni direktor Uroš Dovžak je za spletno stran Sportal dejal: "Pokličite pozneje. Sem sredi sestankov. Lahko povem le to, da prestopa ne morem potrditi." V nasprotno smer naj bi odšel Vito Plut, a ta naj se s tem ne bi strinjal, piše Ekipa.

Poleti brez odškodnine
Po mnenju strokovnjakov naj bi šlo za rekorden prestop znotraj slovenskega nogometa, vendar so Mariborčani v nekoliko boljšem položaju. Velikonji, ki naj bi bil že nekaj časa nezadovoljen v goriškem klubu, namreč poleti poteče pogodba z vrtnicami, po njenem koncu pa bi lahko matični klub zapustil brez odškodnine.

Najverjetnejši je tako dogovor, po katerem bodo Štajerci dobili obetavnega nogometaša za nekoliko nižjo vsoto, ob morebitni naslednji prodaji pa naj bi zaslužil tudi goriški klub. Na enak način je ljubljanski Interblock dobil precejšnjo vsoto ob selitvi Josipa Iličića iz Maribora v Palermo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.