Šport > Nogomet
4592 ogledov

Veljal za enega najslabših Realovih nakupov, zdaj postaja legenda kluba

Courtois Reševalni pas/Twitter
Courtois podaljšal z Realom za pet let.

Belgijski nogometni vratar Thibaut Courtois je danes podaljšal sodelovanje s španskim prvoligašem Real Madridom za pet sezon, je prek družbenih omrežij sporočil klub. To pomeni, da bo ostal v belem dresu na stadionu Santiago Bernabeu do 23. junija 2026.

Nekdanji vratar Realovega mestnega tekmeca Atletica se je kraljevskemu klubu pridružil leta 2018, potem ko je bojkotiral svoj nekdanji klub Chelsea, ko se ni želel pojaviti na treningih.

Po končno izborjenem prestopu je na Santiago Bernabeuu doživel pravi šok, saj so bile njegove predstave v prvih mesecih pod vsakim nivojem, navijači pa so vse bolj žalovali za izjemnim Keylorjem Navasom, katerega je Belgijec pregnal iz kluba. Courtois je tako tako dolgo veljal za enega najslabših Realovih nakupov v eri Florentina Pereza...

Toda najboljši vratar Svetovnega prvenstva 2018 v Rusiji je le počasi ujel pravo formo, še posebej izjemen pa je bil v svoji drugi sezoni, 2019/20, ko je v španskem prvenstvu postal prvi Realov vratar po letu 1995, kateremu je uspelo svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno na kar 17 tekmah. Kaj Takega ni uspelo niti legendarnemu Ikerju Casillasu.

Tistega leta je na 34 tekmah dopustil vsega 20 zadetkov, Real pa se je po njegovi zaslugi dokopal do španskega prvenstva in superpokala, za svoje predstave pa je bil nagrajen z nagrado Zamora.

Courtois je tako edini vratar španske La Lige poleg Slovenca Jana Oblaka v zadnjih šestih sezonah, ki je osvojil ta prestižni naziv najboljšega vratarja španskega prvenstva oziroma nagrado zamora.

Oblak je bil sicer kar petkrat v zadnjih šestih letih izbran za najboljšega vratarja sezone; edino zamoro pa mu je v sezoni 2019/20 "speljal" prav Courtois.

Belgijec je sicer za Real v vseh tekmovanjih zbral 130 nastopov, glede na dolžino nove pogodbe pa bo to številko še nekajkrat povečal. Kot kaže je beli balet dobil novega legendarnega vratarja...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.