Šport > Nogomet
10 ogledov

"Vemo, kako do šestih točk"

Veselje Lisandra Lopeza in Lyona ob izenačenju v zadnji minuti tekme proti Liver Žurnal24 main
Liverpool si je z le 1:1 v gosteh proti Lyonu močno priprl vrata, ki vodijo do napredovanja v nogometni Ligi prvakov. Trener Angležev Rafa Benitez še ni obupal.

Navijači Liverpoola so v 83. minuti srečanja v Lyonu, ko je Ryan Babel dosegel čudovit zadetek s 25 metrov za 0:1, že začeli podoživljati lansko sezono, ko so Angleži s serijo zmag nadoknadili slab start v evropsko sezono.

Vse sanje o napredovanju "redsov" je verjetno v zadnji minuti preprečil Lisandro Lopez, ki je Lyon z 10 točkami prikoval na vrh lestvice skupine E. Četa Rafe Beniteza dve tekmi do konca, za drugouvrščeno Fiorentino, zaostaja za pet točk, in le še čudež lahko Liverpool reši pred izpadom. Benitez, ki je pred tekmo v Lyonu z moštvom nanizal kar šest porazov na zadnjih sedmih tekmah v vseh tekmovanjih, še ni vrgel puške v koruzo. "Seveda smo izjemno razočarani po takem razpletu. Imeli smo odlično priložnost, da se približamo vodilnima moštvoma. V nadaljevanju bo težko, ne pa tudi nemogoče. Zmagati moramo obe srečanji in upati na ugoden razplet tekem Lyona in Fiorentine. Čudeže smo delali že v preteklosti, zakaj jih ne bi tudi zdaj," so bile besede trenerja petkratnih evropskih prvakov, ki tudi tokrat ni mogel računati na poškodovanega kapetana Stevena Gerrarda.

 

Žalost v Kijevu
Noč brez spanca so imeli tudi nogometaši Dinama iz Kijeva, ki še dolgo ne bodo pozabili končnice tekme pred domačimi navijači proti milanskemu Interju. Ukrajinci so po prefinjenem lobu Andreja Ševčenka vodili do 86. minute, ko so v treh minutah doživeli hladen tuš v obliki dveh zadetkov Interja. Zadela sta Diego Milito in Wesley Sneijder. Z zmago bi se Dinamo povzpel na vrh lestvice skupine F, tako pa je padel na zadnje mesto, dve točki za vodilnim Interjem. Trener Italijanov José Mourinho med tekmo ni trepetal pred porazom: "Za to nisem imel časa. Nikoli nisem pomislil na najslabše." Portugalec je vzroke za vrnitev med žive našel v samozavesti in vztrajnosti svojih varovancev: "Če ne izkoristiš tako številnih priložnosti, ko smo jih imeli mi v drugem polčasu, igralci ponavadi izgubijo zaupanje vase. Pokazali smo borbeni duh in vztrajnost. Prepričan sem v naše napredovanje, vendar pa ne vem, ali bomo prvi ali drugi." Portugalec ni pozabil niti na Ševčenka, ki je Interju zabil že 15. zadetek v karieri. 14 jih je dosegel v dresu Milana, prvega pa v dresu Dinama. "Ševčenko mi je zelo pri srcu. Spet igra tako, kot smo ga bili vajeni igrati pred tremi, štirimi leti," je svoj govor zaključil Mourinho.

Rusi so proti Barceloni zamudili nekaj lepih priložnosti za zadetek. FOTO: Reuters

Težko nadaljevanje za prvake
Interju s točko zaostanka za vrat v skupini F dihata evropski prvak Barcelona in rusko presenečenje Rubin iz Kazana. V mrzli Rusiji so katalonski napadalci ostali brez nabojev, a so za razliko od tekme v Barceloni odnesli vsaj točko. "Kako naj ne bom zadovoljen? V dveh tekmah smo proti Barceloni, ki je najboljša ekipa na svetu, osvojili štiri točke," je za rusko televizijsko postajo NTV o občutkih spregovoril domači strateg Kurban Berdejev. Manj zadovoljen je Pep Guardiola, strateg Barcelone, ki je igrala svojo jubilejno 200. tekmo v evropskih pokalih. "Čakata nas še dve tekmi, počakajmo in videli bomo, kako se bo razpletlo. Zagotovo ne bo lahko, skupina je zelo izenačena. Vsa moštva so odlično organizirana in imajo disciplino v igri. Vemo, kako priti do šestih točk. Če nam to ne bo uspelo, potem vemo, da si napredovanja nismo zaslužili," v prihodnost gleda Guardiola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.