Šport > Nogomet
18 ogledov

Venezuela slavi: Argentina padla v 19. poskusu!

Lionel Messi na tekmi proti Venezueli
1/2
EPA
Največje presenečenje zadnje Cope Americe, reprezentanca Venezuele, je kot kaže zrela za premierno uvrstitev na svetovno prvenstvo. V domačem Puerto La Cruzu so na tekmi drugega kola kvalifikacij za nastop v Braziliji 2014 prvič v zgodovini države premagali Argentino (1:0). Urugvaj je z rekordnim 32. golom Diega Forlána remiziral s Paragvajem (1:1) in ostal v vodstvu na lestvici, Čile pa se je po uvodnem porazu z Argentino vrnil proti Peruju (4:2). Ronaldinho zabil za Brazilijo.

Razpoloženje v Argentini se menja hitreje kot vreme v Angliji. Navdušujoča predstava na tekmi prvega kola kvalfikacij za nastop na svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji proti Čilu (4:1) je bila v torek zvečer ekspresno pozabljena, saj so varovanci selektorja Alejandra Sabelle prvič v zgodovini izgubili kvalifikacijsko tekmo proti Venezueli. Vinskordeči, nekdaj zgolj "sparing partnerji" za velike reprezentance Južne Amerike, so znova potrdili velikanski napredek in po julijskem četrtem mestu na Copi Americi zdaj plujejo proti premierni uvrstitvi na veliko tekmovanje. Narodni junak je z golom v drugem polčasu postal Athleticov branilec Fernando Amorebieta.

Urugvaj je z rekordnim 32. golom Diega Forlána remiziral proti Paragvaju (1:1) in je edina ekipa s štirimi točkami, Čile osovraženega selektorja Claudia Borghija pa se je v igro vrnil z zmago nad Perujem (4:2). Na štiri tisoč metrih nadmorske višine je eno redkih zmag pri Boliviji slavila tudi Kolumbija, za katero je zmagoviti gol v izdihljajih tekme zabil rezervist Radamel Falcao (2:1).

Evrogol Ronaldinha začel propad Mehike

Brazilija je v zadnjih enajstih minutah prijateljske tekme proti Mehiki obrnila rezultat na glavo in prišla do odmevne zmage v Torreonu (2:1). Preobrat je z izjemnim prostim strelom začel povratnik Ronaldinho, s solo prodorom pa dokončal branilec madridskega Reala Marcelo. Njegov soigralec iz Barcelone Daniel Alves je že v prvem polčasu igrišče zapustil z rdečim kartonom, saj je za drugega rumenega v kazenskem prostoru zrušil Javierja Hernándeza. Mehičanom po avtogolu Davida Luiza ni uspelo podvojiti vodstva, saj je vratar Jefferson ubranil strel Andrésa Guardada z bele točke. Tudi to tekmo so zaznamovali izjemno strogi varnostni ukrepi, ki so v Mehiki po avgustovskem streljanju pred enim izmed stadionov, žal, že stalnica.

Kvalifikacije za SP 2014, rezultati:

Bolivija : Kolumbija 1:2 (0:0)
Flores (84); Pabon (48), Falcao (90)

Čile : Peru 4:2 (2:0)
Ponce (1), Vargas (18), Medel (48), Suazo (63/11-m); Pizarro (49), Farfan (60)

Paragvaj : Urugvaj 1:1 (0:0)
Ortiz (90); Forlán (67)

Venezuela : Argentina 1:0 (0:0)
Amorebieta (61)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.