Šport > Nogomet
11 ogledov

Verbeek selektor Avstralije

Bivši selektor Južne Koreje je novi prvi mož avstralske reprezentance. Žurnal24 main
Nizozemski nogometni strokovnjak Pim Verbeek je sprejel selektorsko mesto avstralske nogometne reprezentance. Južna Koreja še naprej brez selektorja, odstopil ukrajinski selektor Blokhin.

Nizozemski nogometni strokovnjak Pim Verbeek, ki je letos Južno Korejo na azijskem pokalu pripeljal do polfinala, je sprejel selektorsko mesto avstralske nogometne reprezentance. Kot so povedali predstavniki avstralske nogometne zveze, se je poleg Verbeeka po odhodu Nizozemca Dicka Advocaata za mesto glavnega trenerja potegoval še Francoz Phillippe Troussier. Verbeek je bil v času svetovnega prvenstva 2002 pomočnik Guusa Hiddinka, ko je slednji z Južno Korejo prišel vse do polfinala. "Veselim se izzivov, ki me čakajo v kvalifikacijah za SP 2010. Pri svojem delu bom predan razvoju napredka avstralskega nogometa, prav tako pa se nameravam nemudoma preseliti v Avstralijo. Prav rad se bom spopadel z vsemi izzivi, ki me čakajo," je ob tem dejal 51-letni Verbeek, ki je v svoji karieri treniral tudi moštva Sparta Rotterdam, Feyenoord Rotterdam in Fortuna Sittard.

Južna Koreja medtem ostaja brez selektorja in ima vse več težav najti naslednika Pima Verbeeka. V sredo je ponudbo nogometne zveze Južne Koreje KFA zavrnil irski strokovnjak Mick McCarthy, ki je trenutno na čelu angleškega drugoligaša Wolverhamptona. Dan zatem je ponudbo Južne Koreje zavrnil še Francoski strateg Gerard Houllier. "Pogajanja so propadla tik pred podpisom pogodbe. Houllier se je strinjal s sodelovanjem, a sta bili proti francoska nogometna zveza in njegova družina," je sporočil predstavnik KFA You Young-cheul. Sporočajo, da imajo rezervni načrt in bi bil nov selektor lahko znan še ta teden.

Brez selektorja je v četrtek ostala ukrajinska reprezentanca. Oleg Blokhin je z mesta selektorja odstopil, saj se Ukrajina ni uspela uvrstiti na Ep 2008. "Mislim, da ne morem dati nič več državni ekipi. Krivdo za neuspeh reprezentance valim izključno nase," je svoj odhod obrazločil 55-letni Blokhin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.