Šport > Nogomet
48 ogledov

Verbič za rekordno vsoto v tujino

benjamin verbič NK Celje
Benjamin Verbič, najuspešnejši nogometaš lige, slovenski članski reprezentant, sicer pa tudi otrok NK Celje, v prihodnji sezoni ne bo več nosil rumeno-modrega dresa.

Na podlagi rekordne ponudbe za celjski klub, nedvomno pa tudi ene višjih v zgodovini slovenskega klubskega nogometa, je slovenski prvoligaša pristal na ponudbo FC Copenhagnom, ki bo v prihodnjih štirih sezonah dom mladega ofenzivnega nogometaša.

21-letni Vojničan, ki je v najmočnejši slovenski nogometni ligi v rumeno-modrem dresu zbral 98 ligaških nastopov in dosegel 26 zadetkov, je s svojimi predstavami v zadnjih mesecih prepričal oglednike številnih evropskih velikanov, še posebej odločni pa so bili pri največjem danskem klubu. Slednji je prvo ponudbo poslal že pred časom, po trdih in dolgotrajnih pogajanjih, ki jih je ob prisotnosti predsednika dr. Stevana Đorđevića vodil športni direktor Ambrož Krajnc, pa so naposled sklenili dogovor, ki je z naskokom najvišji v zgodovini celjskega kluba.

Svoje občutke je po podpisu pogodbe najprej strnil predsednik kluba dr. Stevan Đorđević: “Benjaminu bi se najprej iskreno zahvalil za vse, kar je v zadnjih sezonah naredil za nas. Poznam ga že vrsto let, vseskozi pa sem bil prepričan, da ima prave lastnosti ter predispozicije za igranje v najboljših evropskih klubih. Copenhagen to nedvomno je, tako da sem izredno vesel, da nam je uspel dogovor. Ponudba, ki smo jo prejeli, je bila rekordna, ob tem pa seveda ne gre spregledati dejstva, da bo imel tudi Benjamin odlične možnosti za svoj nadaljnji igralski razvoj. V zadnjih mesecih je s trdim delom izredno napredoval, ob tem prišel tudi do slovenske reprezentance, našemu klubu pa je z odličnimi igrami pomagal do zelo dobrega izhodišča pred koncem sezone. Prepričan sem, da bo naredil vse, da se poleti poslovimo s sanjsko spisano sezono.“

Benjamin Verbič Celje | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

“Zadovoljstvo po sklenitvi dogovora za prestop Benjamina po koncu sezone v FC Copenhagen je seveda ogromno. Odgovorni iz tega kluba so ga spremljali že dlje časa, tako da ni dvoma, da si ga močno želijo v svoji sredini. Kljub temu, da je FC Copenhagen velikan v danskem nogometu in da je posledično vedno pod pritiskom rezultata, pa hkrati slovi kot izjemen razvojni klub za mlade nogometaše. Kot takšen pa je tudi idealen za vmesno postajo do največjih evropskih klubov. Prestop najboljšega mladega nogometaša lige iz našega kluba v danskega velikana nedvomno pomeni lepo priznanje za vse, ki v nogometnem klubu Celje vsakodnevno delujemo, prav tako pa je tudi ena dobra potrditev tudi za vse pokrovitelje, partnerje ter tudi navijače kluba. Ob tem veseli spoznanje, da se je naša strategija razvoja mladih nogometašev pokazala za uspešno, ter da je Benjaminov prestop le prvi v nizu uspešnih zgodb. Napredek, ki so ga naredili on in ostali igralci v tej tekmovalni sezoni nedvomno dokazuje, da strokovno vodstvo na čelu s Simonom Rožmanom, opravlja odlično delo,“ je ob prestopu dejal športni direktor Ambrož Krajnc.

Izreden ponos je po Benjaminovem podpisu z danskim velikanom kazal tudi trener Simon Rožman, ki je nedvomno eden pomembnejših oseb v karieri najučinkovitejšega nogometaša lige. “Zelo sem vesel zanj. Benjamin je v tej sezoni izjemen, s tem pa se zagotovo strinjajo tudi vsi ostali trenerji, igralci in seveda navijači. Naredil je velik korak naprej, se maksimalno osredotočil na delo, ki ga z veseljem opravlja, veliko je vložil tudi v dodatne treninge, prehrano, športno življenje. Ima izjemen motiv dokazovanja, menim, da je tudi osebnostno dozorel. Igralski potencial je nesporen, z veliko dela skozi sezono, v kateri kaže izredne igre, pa so se mu iz kroga v krog odpirala vrata evropskih klubov. Benjamin je vsekakor po vseh plateh prerasel trenutno okolje in slovensko sceno, seveda pa ob tem verjamem, da tudi njegova naslednja destinacija še ni njegov vrhunec. Čeprav je prestop uradno že potrjen, pa sem na podlagi osemletnega medsebojnega sodelovanja z njim prepričan, da bo do konca sezone še vedno popolnoma osredotočen na našo zgodbo in bo tako še naprej navduševal vse ljubitelje slovenskega nogometa ter nam hkrati pomagal po najboljših močeh. Absolutno pa tudi vem, da bi se od Celja zelo rad poslovil z lovoriko.“

Osrednja osebnost te zgodbe pa je nedvomno otrok Celja, ki je v tej sezoni v vseh pogledih najboljši nogometaš lige. Benjamin je tik po podpisu štiriletne pogodbe strnil prve misli ob uradno potrjenem prestopu. “Res sem zelo vesel te priložnosti, ki je hkrati tudi zaveza za še več dela in odrekanja v prihodnje. Prihajam v zelo kakovostno sredino, ki jo vodi izredno ambiciozen in strokovno podkovan trener. Klub mi je predstavil odličen program dela, s katerim bom lahko v prihodnje še napredoval. Vsekakor me je privlačilo tudi dejstvo, da gre za moštvo, ki vseskozi igra v enem izmed obeh evropskih pokalov, tako da bom imel v prihodnje možnost igranja proti najboljšim evropskim klubom,“ je uvodoma dejal strelec 12 letošnjih ligaških zadetkov, ki je ob tem v čustvenem tonu strnil še nekaj besed.

''Celje bo vedno v mojem srcu''

“V prvi vrsti bi se rad zahvalil staršem, družini in ostalim najbližjim, ki so mi vedno stali ob strani. Da bom v prihodnje nogometaš tako velikega kluba kot je FC Copenhagen, gre zasluga nedvomno tudi vsem, ki so nad menoj bdeli tudi v nogometnem klubu Celje. Slednji bo vedno v mojem srcu, sam pa se bom močno trudil, da bi v tujini dobro predstavljal ugled mojega matičnega kluba. Nikdar ne bom pozabil, da so mi v klubu močno stali ob strani tudi v trenutkih, ko mi ni šlo, tako da bi se še enkrat iz srca rad zahvalil tudi vsem, ki so del klubskega mozaika. Izredno pomemben člen v moji karieri je vseskozi bil tudi sedanji trener Simon Rožman, s katerim sodelujem že od mladih let. Vselej mi je dajal ustrezno podporo, me usmerjal, spodbujal, hkrati pa mi predstavil tudi sodobne smernice nogometa. Za njegov doprinos mu bom večno hvaležen, navsezadnje mi je s svojim načinom dela in sistemom igre omogočil, da se širši nogometni javnosti predstavim z vsem, kar znam. Za podporo pa se zahvaljujem tudi vsem ljubiteljem kluba, katerim obljubljam, da bom naredil vse, da moštvu pomagam do lovorike v tej sezoni.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.