Šport > Nogomet
13 ogledov

Veron spet med gavči

Verona niso premamili milijoni Manchester Cityja. (Foto: AFP) Žurnal24 main
Argentinski nogometni zvezdnik Juan Sebastian Veron se po dolgem času vrača v reprezentanco. Njegov mlajši brazilski kolega Kaka je prvič postal očka. Prašnikar okrepil moštvo.
Juan Sebastian Veron se po več kot enoletni odsotnosti vrača v argentinsko nogometno reprezentanco. Pred južnoameriškim nogometnim velikanom sta kvalifikacijska dvoboja za nastop na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki leta 2010 proti Ekvadorju in Braziliji . Triintridesetletni Veron je v dolgoletni karieri igral za zares imenitne evropske klube, kot so denimo Sampdoria , Parma , Lazio , Inter , Manchester United in Chelsea . V zadnji sezoni je bil član Estudiantesa . Za argentinsko izbrano vrsto je doslej odigral 60 tekem in dosegel devet golov.

Kaka je dobil sina. © Reuters

 
Brazilski nogometni superzvezdnik Kaka je danes zgodaj zjutraj prvič v življenju postal očka. Njegov sin, ki sta ga z ženo Caroline Celico poimenovala Luca (51 centimetrov, 3,6 kilograma), se je rodil okoli ene ure zjutraj v prestižni bolnišnici Albert Einstein v Sao Paulu . Iz bolnišnice so sporočili še, da se vsi trije dobro počutijo. Šestindvajsetletni napadalec Milana , najboljši nogometaš leta 2007 po izboru Mednarodne nogometne zveze ( FIFA ), je imel maja artroskopijo levega kolena, zato je moral izpustiti že dve prijateljski tekmi brazilske reprezentance v okviru priprav na kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2010. Kaka bo zato izpustil tudi dve kvalifikacijski tekmi kariok za SP v Južnoafriški republiki, nedeljsko proti Paragvaju ter derbi proti Argentini naslednji teden.

Češki nogometni reprezentant Milan Baroš se je po nepolnih šestih mesecih, ki jih je kot posojeni igralec preživel pri angleškem Portsmouthu , vrnil k sedemkratnemu zaporednemu francoskemu prvaku Lyonu , danes pišejo francoski mediji. "Za Baroša se zanimata tudi dva nemška kluba, a on bo bržčas ostal v Lyonu, saj v naslednji sezoni računamo na tri napadalce," je dejal predsednik kluba Jean-Michel Aulas . Baroš, ki je v Lyon prišel leta 2007 iz Aston Vile , je za klub v 24 tekmah dosegel sedem golov. V pol leta pri Portsmouthu je odigral 12 tekem, a se mu ni uspelo vpisati med strelce.

 
 

Za Baroša se zanimata dva nemška kluba, a on bo bržčas ostal v Lyonu, saj v naslednji sezoni računamo na tri napadalce.

Jean-Michel Aulas

 
Nemški nogometni prvoligaš Schalke je podpisal štiriletno pogodbo z Jeffersonom Farfanom . Triindvajsetletni napadalec iz Peruja je v zadnjih letih igral za nizozemski PSV iz Eindhovna, za katerega je v zadnjih dveh sezonah dosegel 52 golov. Nemški mediji poročajo, da je bil njegov prestop vreden 10 milijonov evrov. Moštvo iz Gelsenkircha je imelo v minuli sezoni velike težave z doseganjem golov, kljub temu pa je osvojilo tretje mesto. Omeniti velja, da je južnoameriški napadalec prva zveneča okrepitev Schalkeja po prihodu novega trenerja Freda Ruttena .

Napadalec Danny Galm se je danes iz Eintrachta Frankfurta pridružil moštvu Energie iz Cottbusa , ki ga vodi slovenski trener Bojan Prašnikar . Dvaindvajsetletnik je z novimi delodajalci podpisal dveletno pogodbo do poletja 2010, katere podrobnosti so za zdaj še poslovna skrivnost. Mladi nogometaš je za ekipo U-23 v regionalni ligi dosegel 17 golov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.