Šport > Nogomet
0 ogledov

Video: Kvalifikacije za SP 2010

Maradona se je v La Pazu lahko le držal za glavo. Žurnal24 main
V sredo zvečer so bile odigrane številne tekme v okviru kvalifikacij za SP 2010 v Južnoafriški republiki. Zbrali smo videoprispevke nekaterih najzanimivejših tekem.

V BiH so tekmo varovancev Ćira Blaževića z Belgijo označili kar za tekmo stoletja. Bosanci ostajajo največji hit kvalifikacij. Edin Džeko je z goloma v 12. in 15. minuti obnorel navijače in BiH z zmago z 2:1 nad Belgijo zasidral na drugem mestu kvalifikacijske skupine 5.


Katastrofa gavčev v La Pazu.

Argentina več kot 50 let ni doživela tako težkega poraza kot v sredo proti Boliviji. Varovanci slavnega Diega Armanda Maradone so proti eni najslabših reprezentanc Južne Amerike izgubili kar s 6:1.


Italijanom se ni izšlo

Italija je na stadionu San Nicola v Bariju gostila Irsko. Gostitelji so že v osmi minuti ostali brez pordečelega Giampaola Pazzinija, a so po zadetku Vincenza Iaquinta dve minuti kasneje vseeno povedli. Ircem je zlata vredno točko, ki jih drži na drugem mestu v skupini 8, pet točk pred Bolgarijo, zagotovil Robbie Keane, ki je v 87 tekmah za reprezentanco zadel že 37 golov.


Mučenje petelinov

Francija se je dolgo mučila z Litvo, a je kot pred štirimi dnevi v Litvi za zmagovalni zadetek spet poskrbel Franck Ribery.


Terry junak na Wembleyju

Anglija je na Wembleyju pred 90 tisoč navijači premagala Ukrajino z 2:1. Zmagoviti zadetek je v 85. minuti dosegel branilec John Terry.


Španci rušijo vse rekorde
Z zadetkom Semiha Sentürka je Turčija v Istanbulu povedla proti Španiji, ki je v nadaljevanju tekme z zadetkom Xabija Alonsa iz enajstih metrov in Riere ob izteku srečanja dobila že 11. tekmo zapored, poraza pa ne pozna že 31 tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.