Šport > Nogomet
17 ogledov

Vidić odhaja: Želim nov izziv

Moyes Vidić Manchester United Wigan Athletic Community Shield superpokal Reuters
Kapetan Manchester Uniteda Nemanja Vidić je potrdil, da bo ob koncu letošnje sezone zapustil Old Trafford. Se začenja razkroj šampionske ekipe Sira Alexa Fergusona?

Tako si potezo Nemanje Vidića, 32-letnega srbskega branilca, razlagajo otoški mediji. Vidić je eden izmed številnih igralcev Manchester Uniteda, ki se jim pogodba na Old Traffordu počasi izteka, novi trener David Moyes pa nanj ne računa tako pogosto, kot je to počel upokojeni Sir Alex Ferguson, ki je nekdanjega reprezentanta v klub pripeljal iz ruske lige. Vidić naj bi se preselil v milanski Inter.

"Nisem si mogel predstavljati, da bom osvojil 15 pokalov, in gotovo ne bom nikoli pozabil tiste fantastične noči v Moskvi. Takšni spomini bodo v meni in pri navijačih živeli za vedno," je v izjavi, objavljeni na spletni strani kluba (Manutd.com), dejal Vidić, del zadnjega šampionskega moštva Sira Alexa, ki je leta 2008 v Moskvi v finalu Lige prvakov ustavilo Chelsea.

Predal zadnji pokal Fergieju

"Kljub temu sem se odločil, da se bom ob koncu sezone poslovil. Želim nov izziv in v naslednjih letih bom poskušal pokazati najboljši obraz," je razložil Vidić, ki je kapetanski trak prevzel na začetku sezone 2010/11. Nekdanji član Crvene zvezde in moskovskega Spartaka se je Unitedu pridružil leta 2006 in po težavnem začetku v Premier League začel sestavljati granitni obrambni dvojec z Riom Ferdinandom.

Nazadnje se je po hudi poškodbi kolena vrnil v pogon in v zadnji sezoni odhajajočemu Fergusonu pomagal do okroglega 20. klubskega naslova v Premier League, pokal pa je Siru Alexu na proslavi sredi Old Trafforda za dvig predal ravno Vidić.

Želel igrati le za en klub v Angliji

Njegov odhod naj bi začel serijsko prenovo v vrstah rdečih vragov, ki preživljajo eno izmed najslabših sezon zadnjih let. Moyes ima zdaj dovolj časa, da najde primerno zamenjavo, medtem ko je Vidić zavrnil možnost, da bi okrepil katerega od rivalov.

"Ne razmišljam o tem, da bi ostal v Angliji, ker je bil edini klub, za katerega sem si želel igrati tukaj, Manchester United. Imel sem srečo, da sem bil del tega kluba toliko let. Imam nekaj ponudb in izbral bom tisto, ki bo prava zame in za mojo družino. Zdaj bom vse svoje sile usmeril v igranje za Manchester United in to, da bom do konca sezone prikazal svoje najboljše predstave. Upam, da bo to ustavilo špekulacije o moji prihodnosti," je nadaljeval Vidić.

Užičana verjetno že v nedeljo čaka gromek aplavz Old Trafforda, ko se bo v postavo vrnil za tekmo s Fulhamom, potem ko je odslužil tri tekme suspenza zaradi izključitve na ligaški tekmi proti Chelseaju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.