Šport > Nogomet
11 ogledov

Vidić sklenil reprezentančno kariero

Nemanja Vidić Žurnal24 main
Srbski nogometni zvezdnik Nemanja Vidić je v ponedeljek tudi uradno objavil, da je sklenil reprezentančno kariero in da bo nastopal le še na klubski ravni.

Srbski nogometaš Nemanja Vidić je v ponedeljek tudi uradno potrdil, da ne bo več igral za srbsko izbrano vrsto. Svojo odločitev o reprezentančni upokojitvi je oznanil po porazu na zadnji kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2012 v Ukrajini in na Poljskem, ko je Srbija v Mariboru klonila proti Sloveniji (0:1).

"Glavni razlog za mojo odločitev je, da se že dalj časa kritizira moj odnos do srbske ekipe. Čeprav sem za reprezentanco igral tudi poškodovan ali proti volji ljudi iz mojega kluba," je za spletno stran Srbske nogometne zveze povedal kapetan angleškega Manchester Uniteda.

"Zahvaliti se želim navijačem, vsem selektorjem in trenerjem ter soigralcem, s katerimi sem igral v teh letih," je še dodal Vidić.

Branilec je za srbsko reprezentanco prvo tekmo odigral 12. oktobra 2002 v Neaplju proti Italiji (1:1). Za Srbijo je igral na 56 tekmah in dosegel dva zadetka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.