Šport > Nogomet
29 ogledov

Vidić: "V finalu bo favorit Barcelona"

Žurnal24 main
Nemanja Vidić je dal v nedeljo gol, ki Manchestru bržkone prinaša naslov v Premier League. Počasi pa mu misli že uhajajo k Barceloni in Ligi prvakov. "Vsekakor bo v finalu favorit Barcelona."
Čast je, da si kapetan Uniteda, in to moram klubu poplačati s svojo najboljšo igro.
Nemanja Vidić

Vse bolj nestrpno odštevamo dneve do finala Lige prvakov na Wembleyju – 28. maja. Tako Manchester United kot Barcelona letos igrata odlično in tako izrazitega favorita ni. Pričakovati je, da nihče ne bo želel prevzeti vloge favorita. In se je že začelo. "Ne pričakujemo nobenih presenečenj, saj se njihova igra že vrsto let ni spremenila. Vsekakor bo v finalu favorit Barcelona," je povedal srbski branilec v vrstah Manchestra, Nemanja Vidić. "Morda imamo mi zaradi bližine stadiona nekaj prednosti v logistiki, a obenem vem, da njihovih navijačev ne bo nič manj."

Obe moštvi sta pred osvojitvijo domačega prvenstva: Barcelona na preostalih treh tekmah španske Primere potrebuje točko, Manchester v primeru kakšnega spodrsljaja Chelseaja na zadnjih dveh angleške Premier League niti točke ne. Vidić, ki je v nedeljo v angleškem derbiju zadel za zmago nad Chelseajem z 2:1, zatrjuje, da so za zdaj povsem osredotočeni na osvojitev 19. lovorike v angleškem prvenstvu. "Pritisk pred derbijem je bil zelo velik, saj so našo visoko prednost znižali na vsega tri točke zaostanka, a zato je bila v nedeljo zmaga še toliko slajša. Smo na pragu osvojitve naslova in to nam je očitno uspelo kar na tekmi z najbližjim tekmecem."

"Sploh še nismo imeli časa, da bi razmišljali o Barceloni. Povsem smo osredotočeni na gostujočo tekmo pri Blackburnu, na kateri lahko tudi matematično osvojimo ligo. Ko pa nam bo to uspelo, se bomo usmerili k tekm z Barcelono." Vidić, ki je to sezono kapetan Manchester Uniteda, še pove, da si je ogledal vrsto Barceloninih tekem, tudi obe polfinalni z madridskim Realom, in tako mu gre verjeti, da jih bo četa Pepa Guardiole težko presenetila. "Kot kapetan poskušam dati ekipi enako kot v prejšnjih sezonah. Čast je, da si kapetan Uniteda, in to moram klubu poplačati s svojo najboljšo igro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.