Šport > Nogomet
53 ogledov

Vidmar apelira na navijače Olimpije

Nejc Vidmar Stožice Profimedias
Slovenskega državnega prvaka pretresa razkol med klubom in navijači. Vratar Nejc Vidmar poziva k enotnosti.

Olimpija je spomladanski del Prve Lige TS začela z dvema zaporednima porazoma, ki sta s trenerskega stolčka odnesla Luko Elsnerja. Njegovo mesto je zasedel povratnik v ljubljanski klub Marijan Pušnik, ki je v nedeljo debitiral s porazom na gostovanju v Domžalah. 

"Ja, vse prej kot sanjske tri tekme so za nami. Nihče si gotovo ni zamislil takega začetka pomladi in sam tudi take moje vrnitve na igrišča. Zares težko obdobje je za nami in samo mi smo tisti, ki lahko najdemo pot iz te krize,'' je za klubsko spletno stran povedal vratar Nejc Vidmar

Maribor ima na ligaški lestvici devet točk prednosti pred Olimpijo, tako da je preobrat pri vrhu vse manj verjeten. Toda Vidmar ne namerava vreči puške v koruzo. "Realnost je taka, da ta ekipa potrebuje mir, čas in potrpežljivost. Zmage bodo prišle in s tem prepotreben veter v naša jadra,'' je povedal čuvaj mreže in dodal, se s Pušnikovo vrnitvijo obetajo številne spremembe.

''Že na prvi tekmi pod vodstvom novega trenerja je prišlo do določenih sprememb. Še več jih lahko pričakujemo na prihodnjih tekmah. Nekateri izkušeni igralci so bili dolgo na stranskem tiru, hierarhija v garderobi je bila zato načeta in klima slaba. Na nas igralcih je trenutno samo odgovornost, da trdo treniramo in trenerjeve zamisli prenesemo na tekmo. In tako mora biti."

Vidmar se zaveda, da je razočaranje med navijači veliko, kar je glede na dogajanje tudi razumljivo. Pred nadaljevanjem prvenstva poziva k enotnosti, ki bo združila Olimpijo v lovu na ubranitev državne lovorike.

"V tem trenutku verjamem, da ni lahko biti navijač Olimpije in tu bi se zares rad zahvalil vsem, ki ste z nami tudi zdaj, ko nam je najtežje. Vsi veste, koliko mi pomeni ta klub. Jemljem ga kot del sebe, del mesta, del skupnosti. Samo enotni in skupaj lahko preplezamo ta zid, ki stoji na poti do tako želenih zmag in lepše prihodnosti. Priznam, zdaj res potrebujemo podporo,'' je povedal Vidmar in za konec obljubil, da bodo z igralci naredili vse, kar je v njihovi moči. "Jaz lahko gledalce le povabim na vse te tekme in vam obljubim, da bomo vsi, ki nase oblečemo zeleni dres, dali na igrišču vedno vse od sebe.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.