Šport > Nogomet
47 ogledov

Vidmar iz Domžal v Olimpijo

Nejc Vidmar Domžale Gregor Katič
Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane je po četrtkovi predstavitvi prve okrepitve, napadalca Blessinga Elekeja, danes predstavil še drugega novinca v ekipi, dosedanjega vratarja Domžal Nejca Vidmarja.

Ljubljančani, ki po jesenskem delu vodijo v Prvi ligi Telekom Slovenije, so Elekeja od Gorice odkupili za rekordnih 800.000 evrov, za Vidmarja, tudi slovenskega reprezentanta, pa so odšteli 180.000 evrov, sledijo pa še bonusi. Vidmar je sicer podpisal triinpolletno pogodbo.

"Kuhalo se je že od poletja naprej. Mislim, da sem naredil pravi korak, pač v skladu s kariero. Ta se pri meni sicer ne premika z velikanskimi koraki, ampak delam majhne korake naprej. A pomembno je, da jih delam naprej. Mislim, da je to prava odločitev," je povedal Vidmar, ki se je zahvalil tudi Domžalam in poudaril, da je prišel v klub, kjer se bo moral za mesto prvega vratarja boriti in dokazovati.

Predsednik Olimpije Milan Mandarić je razkril, da iščejo še okrepitve v napadu in tudi v zvezni vrsti. Dodal je, da jih iščejo predvsem v tujini, a tudi to, da bi lahko Slovenca vrnili v domovino. A pri tem je poudaril, da ne gre za Milivoja Novakovića. "Nikoli ne reci nikoli, a za zdaj ne morem reči, da on prihaja," je dejal Mandarić.

Že pred tem je ljubljanski kolektiv na skupščini izvolil izvršni odbor, v katerem sta ob Mandariću še Mateja Avbelj Valentan in legenda Olimpije Sebastjan Cimerotić. V nadzornem odboru pa bodo Maja Bračko, Simon Prelogar in Borut Kuzmič.

"Upam, da ste zadovoljni s tem, kar je Olimpija doslej naredila. Doslej smo porabili veliko denarja, približno šest milijonov evrov. A na ta denar moramo gledati kot na investicijo," pa je zbrane na skupščini nagovoril predsednik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.