Šport > Nogomet
12 ogledov

Vijoličasti verjamejo v napredovanje

Zlatko Zahovi%C4%8D Zahovi%C4%87 Zahovic klop za rezerve sportni direktor %C5%A1 Nino Verdnik
Nogometaši Maribora so že prispeli v Palermo, kjer se bodo v četrtek zvečer v prvi tekmi za vstop v Evropsko ligo pomerili s favoriziranim domačim moštvom.

Mariborčani so na Sicilijo pripotovali optimistično razpoloženi, kar je potrdil tudi športni direktor kluba Zlatko Zahovič: "Počutimo se dobro. Pripravljeni smo. Zavedamo se, da nas čaka težka tekma. Nasprotnik je zelo kakovosten, iz neke druge finančne dimenzije. Ampak ko prideš tako daleč, si želiš napredovanja. V tekmo gremo brez strahu." Slovenske podprvake na stadionu Renzo Barbera (v sredo je bilo do poldneva prodanih več kot 20 tisoč vstopnic) čaka peklensko vzdušje. Petouvrščeno moštvo zadnjega italijanskega prvenstva še ni v tekmovalnem ritmu, kar bi lahko bila prednost vijoličastih. A Zahovič pravi: "Kadar igraš z nekom, ki ima proračuna 70 milijonov evrov, težko govoriš, da si v kakšni prednosti."

Maribor v Palermu ne bo v popolni postavi. Zaradi poškodb so doma ostali Elvedin Džinić, Tomislav Pavličić in Aleš Majer, kar pa ne pomeni, da bodo vijoličasti na igrišče pritekli z belo zastavo. "Verjamemo vase! Igrati moramo ambiciozno. Nasprotnika seveda moramo spoštovati, obenem pa je treba verjeti v napredovanje. V Slovenijo se želimo vrniti z aktivnim izidom, da bomo potem v Ljudskem vrtu dvoboj lahko zaključili v našo korist," je še povedal Zahovič. Tekma se bo začela 20.30, prenos pa bo na drugem programu nacionalne televizije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.